Restaurantul “Cuptorul cu plăcinte” din Satul de Vacanţă din Constanţa, unde la sfârşitul săptămânii trecute au fost găsite mai multe nereguli, a fost închis timp de şase luni de către Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Galaţi, localul fiind sancţionat anterior luării acestei decizii cu 92.000 de lei de către Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor şi cu 10.000 de lei de către DSVSA Constanţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Directorul CJPC Constanţa, Horia Constantinescu, a transmis marţi, că Regionala Galaţi a decis închiderea temporară a unităţii respective pe o perioadă de şase luni, începând cu data comunicării deciziei.

El a menţionat că, deşi hotărârea CRPC poate fi atacată în instanţă, decizia luată nu îşi suspendă executarea, astfel că restaurantul va rămâne închis în perioada judecăţii procesului.

Restaurantul “Cuptorul cu plăcinte” a fost amendat, luni, cu suma de 92.000 de lei de către comisarii de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor.  Patronul unităţii a refuzat să semneze şi să primească documentul de control, urmând ca procesul-verbal de contravenţie să fie comunicat prin poştă, cu confirmare de primire, sau prin afişare, a explicat Horia Constantinescu.

Comisarii CJPC au făcut, vineri, un control la restaurantul “Cuptorul cu plăcinte” din Satul de Vacanţă din Constanţa, descoperind că produsele alimentare erau neetichetate şi ţinute în condiţii improprii, iar o cantitate de peste 3,5 tone de alimente fiind retrasă de la comercializare, adică aproape toate produsele şi preparatele găsite în local.

Horia Constantinescu a afirmat că patronul restaurantului a împiedicat desfăşurarea controlului, împreună cu angajaţii el ridicând un zid din navete către spaţiul de depozitare. Mai mult, acesta a refuzat să pună la dispoziţia echipelor de control şi documentele cerute, iar la un moment dat a părăsit locaţia, trimiţând acolo un alt membru al familiei sale.

Directorul CJPC a spus că procesul-verbal al acţiunii de control nu a putut fi încheiat în aceste condiţii, reprezentanţii restaurantului fiind aşteptaţi la sediul instituţiei cu documentele necesare pentru a fi stabilite sancţiunile.

De asemenea, şi reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor au luat măsuri împotriva restaurantului “Cuptorul cu plăcinte”.

“Astfel, în data de 24 iunie, inspectorii din cadrul DSVSA Constanţa s-au deplasat din nou la unitatea respectivă împreună cu reprezentanţi ai IPJ - SICE Constanţa, unde, în prezenţa administratorului unităţii, a fost finalizat actul de control, prin emiterea unei ordonanţe de suspendare a activităţii şi aplicarea unei sancţiuni contravenţionale în valoarea de 10.000 de lei”, au precizat reprezentanţii DSVSA Constanţa.

Ei au precizat că în urma controlului a fost descoperită cantitatea de 3,5 tone de produse alimentare (carne şi produse din carne, produse lactate, făină) pentru care nu s-au putut pune la dispoziţie documentele de provenienţă, nu prezentau elemente de identificare. De asemenea, inspectorii DSVSA au constatat că spaţiile de depozitare, procesare şi valorificare a produselor alimentare nu erau întreţinute în condiţii corespunzătoare de igienă şi au pus sechestru pe întreaga cantitate care va fi incinerată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.