Reprezentanţii unui azil privat pentru persoane vârstnice din municipiul Râmnicu Vâlcea au refuzat, marţi seară, accesul echipelor de control formate din reprezentanţi ai mai multor instituţii, care vor să preia din cămin 39 de persoane internate acolo. Autorităţile vor să preia persoanele internate acolo după ce bucătăria azilului a fost închisă din motive igienico-sanitare, după ce reprezentanţii căminului nu au remediat deficienţele constatate cu o zi în urmă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Prefectul judeţului Vâlcea, Mihai Oprea, a declarat, marţi seară, pentru News.ro, că echipele de control au mers luni la azilul respectiv şi au dispus măsuri de remediere a unor deficienţe constatate, neregulile fiind legate de condiţiile igienico-sanitare.
 
”S-au constatat nişte deficienţe din punct de vedere igienico-sanitar, ieri au fost în control, au lăsat măsuri, astăzi s-au dus să verifice măsurile pe care le-au dispus organele abilitate şi s-a constatat că nu au fost îndeplinite, sunt măsuri care, în opinia mea, puteau fi îndeplinite într-o zi. A fost închisă bucătăria căminului. În aceste condiţii, s-a luat măsura dislocării beneficiarilor. În primă fază, am vrut să îi ducem la Spitalul Judeţean, pentru evaluarea stării de sănătate. S-au prezentat cei abilitaţi pentru ridicarea pacienţilor, dar administratorul acestui cămin de bătrâni nu le-a permis intrarea. Am luat legătura cu Poliţia, s-a luat legătura şi cu Parchetul, aşteptăm decizia, să vedem ce putem face”, a declarat Mihai Oprea.
 
El a precizat că ambulanţele trimise pentru a-i prelua pe bătrâni s-au retras, marţi seară, neputând fi blocate având în vedere situaţia.
 
Printre bătrânii internaţi în azil sunt şi persoane cu dizabilităţi. 
 
Într-o intervenţie telefonică la Antena 3, marţi seară, patronul azilului Casanova din Râmnicu Vâlcea, Constantin Dumitrescu, a acuzat autorităţile că vor să îi ”închidă” azilul pentru că este ”cel mai ieftin nu numai din Râmnicu Vâlcea, din toată România”.
 
”Vor să-mi închidă căminul pentru faptul că e cel mai ieftin cămin din toată ţara, nu numai din Vâlcea. Au venit porniţi să îi ia. Au fost în control şi ieri, au fost în control şi azi, ieri am luat amenzi, azi am luat încă o amendă”, a spus Constantin Dumitrescu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.