Reprezentanţii Şantierului Naval Damen Mangalia au transmis sindicaliştilor că sunt de acord cu propunerea de majorare cu 265 de lei a salariilor de bază, a anunţat liderul de sindicat Laurenţiu Gobeajă, precizând că urmează să aibă loc o întâlnire pentru ca această propunere să fie şi concretizată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Preşedintele Sindicatului Liber Navalistul, Laurenţiu Gobeajă, a declarat pentru News.ro, că, luni, au continuat protestele la Şantierul Naval Damen Mangalia. 
“A avut loc şi astăzi adunarea salariaţilor în faţa pavilionului administrativ.  Le-am comunicat că vineri nu ajunsesem la niciun acord practic şi era o altă amânare a negocierilor, în schimb, cu un sfert de oră înainte de pauza de masă, mi s-a transmis telefonic de către reprezentanţii administraţiei că acceptă ultima propunere a sindicatului de majorare cu 265 de lei a salariilor de bază. Îşi vor anula decizia privind acordarea unilaterală a acelei majorări de 100 de lei şi a acelui bonus de 225 de lei pentru patru luni. În perioada următoare, va trebui să ne întâlnim, să întocmim un proces verbal şi un act adiţional şi să negociem anumite propuneri de modificare a contractului pe care nu le-au finalizat şi nu au cum să ne prezinte mai multe detalii. Asta reprezintă diferenţa de inflaţie pentru 2022, urmând ca până la expirarea contractului care încă este valabil să iniţiem negocierea pentru următorul contract şi să încercăm să obţinem cel puţin inflaţia prognozată din 2023”, a afirmat liderul de sindicat.
El a menţionat că această majorare, dacă va fi concretizată, intră în vigoare de la 1 ianuarie 2023. 
“În aprilie anul trecut a mai fost aplicată o majorare de 400 de lei. 400 plus 265 nu acoperă integral inflaţia, dar e o sumă acceptabilă pentru că impactează şi sporul de vechime, se aplică la salariul de bază. Majorarea ar intra în vigoare de la 1 ianuarie 2023, dacă se încheie un proces verbal şi un act adiţional, că deocamdată nu am decât o discuţie telefonică”, a explicat Laurenţiu Gobeajă.
El nu ştie deocamdată dacă aceste proteste vor mai continua. 
“Este posibil ca salariaţii să iasă şi mâine pentru că ei au ieşit din propria iniţiativă pe durata pauzei de masă. Nu a fost ceva organizat de sindicat. Au ieşit în pauza de masă pentru că au fost nemulţumiţi şi încă mai sunt subiecte care nu s-au clarificat. Asta e doar o parte a problemei care tinde să se rezolve”, a mai afirmat liderul de sindicat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.