Reprezentanţii fabricii MGC Topoloveni spun că incendiul de marţi seara s-a produs din cauza autoaprinderii uleiului şi a cuprins secţia de semipreparate congelate şi secţia nou inaugurată de specialităţi din carne, însă subliniază că fabrica avea toate avizele de funcţionare conform legii şi că niciun angajat al fabricii nu a fost rănit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ne exprimăm regretul faţă de incendiul din seara de 9 ianuarie de la fabrica MGC Topoloveni şi mulţumim echipajelor ISU pentru profesionalismul cu care au gestionat incidentul. Precizăm că fabrica avea toate avizele de funcţionare conform legii, respectând toate normele în vigoare. Secţiile nu aveau asigurare pentru întreaga investiţie făcută de-a lungul timpului”, arată un comunicat emis miercuri de companie.

Incendiul s-a produs din cauza autoaprinderii uleiului şi a cuprins secţia de semipreparate congelate şi secţia nou inaugurată de specialităţi din carne, acoperind o suprafaţă de 6.000 metri pătraţi, se arată în comunicat.

Oficialii fabricii subliniază că niciun angajat al fabricii nu a fost rănit.

”Angajaţii aveau instructajul privind protecţia muncii şi situaţii de urgenţă. În urma incendiului, secţia de preparare conserve de legume, fructe şi mâncăruri, secţia de sosuri şi depozitele nu au fost afectate şi îşi vor continua activitatea de producţie şi de livrare a alimentelor către clienţi, din 10 ianuarie”, arată comunicatul.

Cele două secţii afectate vor fi reconstruite şi tehnologizate, se menţionează în comunicat.

”Niciun angajat din cele două secţii nu îşi va pierde locul de muncă; până la momentul când secţiile vor fi repuse în funcţiune, aceştia vor fi redistribuiţi în celelalte secţii”, adaugă oficialii fabricii.

Un puternic incendiu a izbucnit, marţi seară, la o fabrică de prelucrare a cărnii din Topoloveni care aparţine omului de afaceri libanez Ahmed Mrad.

Un pompier din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş a fost rănit, marţi seară, în timpul intervenţiei pentru stingerea incendiului. 

Potrivit reprezentanţilor ISU Argeş, unul dintre zecile de pompieri care au acţionat pentru lichidarea incendiului de la Topoloveni, care s-a extins pe o suprafaţă de 6.000 de metri pătraţi şi a cuprins două hale de producţie, a suferit arsuri de gradele unu şi doi la piciorul stâng, în timpul intervenţiei.

Salvatorul s-a rănit după ce a călcat într-o tavă cu ulei încins, având arsuri pe 4% din suprafaţa corporală. 

În anul 2002, MGC Topoloveni a achiziţionat fabrica de conserve înfiinţată la 1901 la Topoloveni şi, în urma unui amplu proces de investiţii, fabrica a intrat în topul producătorilor de alimente din România.

Cu peste 250 de angajaţi, compania produce anual peste 7500 de tone de alimente în peste 200 de sortimente.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.