Mai mulţi reprezentanţi ai organizaţiilor civice au protestat joi, în faţa Primăriei Capitalei, înaintea şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), purtând tricouri turcoaz cu mesajul "Primar general pentru încă doi ani”, făcând aluzie la ţinuta primarului Gabriela Firea din fimuleţe sale de bilanţ. Ei au stat în faţa primăriei fără să scandeze sau să huiduie, afişând pancarte cu mesaje precum "0 la sută piste pentru biciclete”, "Încă doi ani fără locuinţe sociale” şi „Încă doi ani de bani tocaţi”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Organizatorii manifestaţiei sunt Active Watch, Optar şi CeRe.

"Primăria Capitalei şi Consiliul General ignoră legi importante, ignoră legea transparenţei decizionale, cetăţenii nu au dreptul să ia cuvântul în şedinţele CGMB, proiectele de hotărâre nu stau în dezbatere publică. Nici în domeniul social şi nici în domeniul mobilităţii urbane nu s-a făcut nimic, nu s-au achiziţionat locuinţe sociale, deşi sunt mii de dosare în aşteptare, mii de oameni care dorm pe stradă, iar în ceea ce priveşte mobilitatea urbană, singura măsură luată a fost separarea liniei de tramvai 21 de restul traficului”, a declarat Oana Preda, reprezentant al Centrului de Resurse pentru Participare Publică (CeRe).

Ea a mai spus că sunt multe hotărâri luate în CGMB care nu sunt puse în aplicare, iar banii Bucureştiului sunt aruncaţi pe vouchere şi stimulente financiare.

La rândul său, preşedintele Optar, Marian Ivan, a spus că în bilanţul primarului Cappitalei a vorbit despre mare parte dintre proiectele nepuse încă în aplicare, iar în legătură cu cele care ar fi fost realizate în actuala administraţie, multe dintre ele erau de fapt deja începute.

"În acele video de bilanţ, doamna Firea a vorbit întruna, au fost pomenite 21 de proiecte. În 66 la sută dintre ele se folosea viitorul, la un bilanţ ea a vorbit la viitor, ceea ce este în neregulă, iar la şapte dintre ele a vorbit la trecut, deci înseamnă că au fost făcute. Am constatat, însă, că mare parte dintre ele sunt proiecte începute şi aflate în lucru de pe vremea lui Oprescu”, a spus Marian Ivan, preşedintele Optar.

Reprezentanţii organizaţiilor civice au afişat, vizavi de Primăria Capitalei, lângă intrarea în Parcul Cişmigiu, pancarte cu mesaje precum "0 la sută piste pentru biciclete”, "Încă doi ani fără locuinţe sociale” şi "Încă doi ani de bani tocaţi”. Ei au purtat şi tricouri turcoaz, cu mesajul "Primar general pentru încă doi ani”, făcând aluzie la tricoul pe care îl purta Gabriela Firea în filmarea cu bilanţul său.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.