Reprezentanţi ai Avicola Călăraşi au fost trimişi în judecată, în stare de libertate, pentru evaziune fiscală şi constituirea unui grup infracţional organizat, într-un dosar în care prejudiciul este de peste 7 milioane de lei. Procurorii au pus secestru pe mai multe imobile ale societăţii şi pe conturile bancare ale Avicola Călăraşi pentru acoperirea prejudiciului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a reprezentanţilor Avicola Călăraşi, Orlando Emil Daher şi Hanna Daher, fiind acuzaţi de evaziune fiscală prin înregistrarea unor cheltuieli pe operaţiuni fictive, precum şi pentru constituirea unui grup infracţional organizat. 

De asemenea, procurorii DNA au trimis în judecată şi reprezentanţi ai unor societăţi comerciale, Mahmoud Sleiman Moubarak, Andrei Sileanu (aflat în stare de detenţie în altă cauză), Daniel Marian Raicu şi Abdulmounim Alzaid, pentru complicitate la evaziune fiscală.

Potrivit rechizitoriului, în 2010, reprezentanţii Avicola Călăraşi au fost de acord să utilizeze, atât societăţile comerciale controlate de Mahmoud Sleiman Moubarak, precum şi infrastructura de transport şi cea bancară pusă la punct anterior, pentru a nu mai plăti obligaţii fiscale.

„În acest context, beneficiind de ajutorul celorlalţi inculpaţi, reprezentanţii S.C. Avicola Călăraşi S.A au evidenţiat în documentele contabile operaţiuni comerciale intracomunitare fictive, prin folosirea unor circuite economice deja formate şi societăţi comerciale coordonate de membrii grupului, totul având ca scop deducerea ilegală a TVA”, arată procurorii DNA.

Prejudiciul creat este de 7.305.211 de lei, sumă cu care A.N.A.F. s-a constituit parte civilă în procesul penal.

Astfel, s-a dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile şi asupra sumelor de bani deţinute în conturile bancare de către Avicola Călăraşi pentru acoperirea prejudiciului.

Reprezentanţii DNA precizează că Moubarak Mahmoud Sleiman, Raicu Daniel Marian şi Alzaid Abdulmounim au mai fost trimişi în judecată în alte dosare pentru infracţiuni similare.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Călăraşi cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.