Primăria Sectorului 5 propune un regulament pentru amplasarea florăriilor pe străzile din sector, astfel încât chioşcurile să aibă acelaşi model stabilit, de maximum cinci metri pătraţi, aşezate la anumite distanţe faţă de staţiile mijloacelor de transport în comun, de instituţiile publice şi de trecerile de pietoni, potrivit unui proiect de hotărâre care urmează să fie votat în şedinţa Consiliului Local al Sectorului 5 de săptămâna viitoare. Pentru nerespectarea regulamentului, amenda ajunge până la 5.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit proiectului, regulamentul stabileşte amplasarea mobilierului stradal pentru comercializarea florilor.

Astfel, suprafaţa unui chioşc va fi de maximum cinci metri pătraţi şi poate fi amplasat doar pe trotuarele care permit cel puţin trei metri pentru circulaţia pietonală. Chioşcurile vor fi amplasate la o distanţă minimă de 100 de metri faţă de instituţiile primăriei,la 15 metri faţă de intrările la metrou.

De asemenea, toate chioşcurile vor avea acelaşi model şi vor fi cumpărate de Primăria Sectorului 5, urmând să fie date spre închiriere comercianţilor solicitanţi. Valoarea chiriei şi durata contractului vor fi stabilite de Consiliul Local.

Conform regulamentului, agenţii economici vor fi obligaţi să afişeze preţurile produselor expuse, să păstreze curăţenia la locul de vânzare pe o rază de cel puţin cinci metri, să-şi dimensioneze stocul de marfă în funcţie de capacitatea chioşcului – să nu depoziteze produse sau ambalaje direct pe sol, pe acoperiş sau prin agăţarea de acoperiş şi să folosească doar chioşcul aprobat. Regulamentul impune vânzătorilor să spele, să vopsească şi să repare chioşcul de câte ori este necesar.

Pentru nerespectarea regulamentului, persoanele fizice riscă amenzi între 1.000 şi 3.000 de lei sau avertisment, iar cele juridice – între 3.000 şi 5.000 de lei sau avertisment. Pe lânfă aceste sancţiuni, se pot aplica şi sancţiuni complementare, precum anularea contractului de închiriere, desfiinţarea chioşcului în cazul în care acesta nu este autorizat sau suspendarea sau revocarea acordului de funcţionare.

Primăria Sectorului 5 spune că este necesar să fie reglementat „aspectul chioşcurilor în care se desfăşoară activităţi de comercializare a florilor, pentru asigurarea dezvoltării armonioase şi echilibrate a teritoriului şi îmbunătăţirii calităţii activităţii comerciale”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.