Râul Cibin a depăşit, luni, cota de inundaţie în municipiul Sibiu cu trei centimetri, autorităţile făcând un dig din saci cu nisip. În Mărginimea Sibiului, unde inundaţiile au produs numeroase pagube până acum, se ia în calcul evacuarea populaţiei, întrucât se aşteaptă precipitaţii de 70 – 80 de litri pe metru pătrat într-un interval foarte scurt.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email


Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de către reprezentanţii Prefecturii Sibiu, în municipiul Sibiu, râul Cibin a depăşit cota de inundaţie cu 3 centimetri (353 cm, faţă de 350 cm).

”Pe strada Râului, în dreptul fabricii Scandia, se instalează diguri din saci cu nisip”, au precizat reprezentanţii Prefecturii.

Peste o sută de persoane acţionează în zona vizată de creşterea apei şi instalează saci cu nisip. La faţa locului s-a deplasat şi primarul municipiului Sibiu Astrid Fodor.

De asemenea, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, coordonat de şeful Departamentului pentru Situaţiiu de Urgenţă (DSU) Raed Arafat, a stabilit instalarea de diguri din saci cu nisip în mai multe zone ale judeţului.

Pe pârâul Sălişte va fi instalat un dig mobil la ieşirea din Sălişte spre Galeş, în lungime de 200 de metri. La Cristian, pe strada XIV, au fost ridicate diguri din saci cu nisip, pe o lungime de 200 de metri, pe malul Cibinului. Pe străzile VII şi VIII se va ridica un dig mobil de 200 de metri. Pe malul Râului Negru care intră în Orlat se vor ridica diguri din saci cu nisip.

La Ocna Sibiului continuă consolidarea malului pârâului Visa.

”În Mărginimea Sibiului nu s-a dispus evacuarea populaţiei, însă nu excludem această posibilitate, în condiţiile în care se prevăd averse de ploaie de 70-80 de litri/metrul pătrat, într-un timp foarte scurt”, a precizat prefectul Adela Muntean.

Pentru extragerea apei acumulate în zonele inundate, acţionează, în sprijinul cetăţenilor, peste 300 de pompieri cu 13 motopompe, în localităţile: Apoldu de Jos, Apoldu de Sus, Ocna Sibiului, Cristian şi Sibiu.

La nivelul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă s-a dispus suplimentarea dispozitivelor cu câte o motopompă din cadrul ISU Hunedoara, ISU Vâlcea şi ISU Alba.

Judeţul Sibiu rămâne sub avertizare meteorologică cod portocaliu până marţi, la ora 21.00.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.