Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a declarat, întrebat dacă susţine dezincrimarea consumului de droguri, că trebuie văzut exact care sunt prevederile legale, însă un copil, adolescent sau adult care consumă droguri este o persoană bolnavă, în sensul în care are o adicţie care îi afectează comportamentul şi îi scurtează durata de viaţă. „Este clar că discutăm despre un bolnav. Ori nu putem să plecăm de la principiul că sancţionăm bolnavii”, a adăugat social-democratul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Trebuie să vedem exact care sunt prevederile legale. Sigur că nu sunt specialist în combaterea traficului şi consumului de droguri, dar trebuie să fim atenţi încât să nu facem rău. Adică să nu aducem această sancţiune penală unui bolnav. Pentru că noi discutăm de un bolnav”, a afirmat Alexandru Rafila, întrebat joi la Europa FM dacă susţine dezincriminarea consumului de droguri.

Ministrul Sănătăţii a mai explicat că un consumator de droguri nu este altceva decât o persoană bolnavă de o adicţie care îi schimbă comportamentul, viaţa şi îi scurtează speranţa de viaţa şi nu putem pleca de la principiului sancţionării bolnavilor.

„Nu discutăm despre altceva decât despre un bolnav. Un copil, un adolescent sau un adult care consumă droguri este un om bolnav. El are o adicţie care îi modifică foarte mult comportamentul, viaţa şi speranţa de viaţă. Deci este clar că discutăm despre un bolnav. Ori nu putem să plecăm de la principiul că sancţionăm bolnavii”, a mai explicat ministrul Rafila.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.