Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă că achiziţia vaccinului hexavalent pentru copii a fost întârziată "din motive procedurale", el subliniind că vaccinul va fi disponibil, cel mai probabil, luna viitoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Achiziţia a întârziat din anumite motive procedurale. Procedura de achiziţie a fost începută la timp, dar ştiţi cum e cu achiziţiile publice, e complicat cu achiziţiile publice. Se rezolvă această problemă, fără niciun fel de problemă. Există disponibilitate a acestui vaccin şi eu cred că în cursul lunii septembrie se va încheia”, a afirmat Alexandru Rafila, răspunzând unor întrebări, miercuri seară, la Antena 3.

În ultima perioadă, în unele judeţe părinţii nu au mai putut vaccina copiii cu vaccinurile din schema naţională din cauză că medicii de familie nu au avut suficiente cantităţi. Unii medici de familie au tras un semnal de alarmă, anunţând că nu au mai primit doze din acest ser.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.