Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că sectorul sănătăţii trebuie să facă faţă provocărilor actuale, referindu-se la inteligenţa artificială, la telemedicină şi la introducerea digitalizării în acest domeniu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Alexandru Rafila a declarat, vineri, la Aspen Healthcare Summit 2023, că la fel de importantă ca investiţiile în sănătate este şi formarea unor profesionişti în acest domeniu. 
 
“După părerea mea, mai importantă decât investiţiile este politica de resurse umane din sectorul sănătăţii deoarece avem multe exemple în întreaga lume în care s-au făcut investiţii, dar fără o politică care să asigure profesionişti în domeniul sănătăţii aceste investiţii nu vor avea viitor. Şi cred că politica publică referitoare la gestionarea sectorului sănătăţii trebuie să facă faţă provocărilor actuale şi aici mă refer la inteligenţa artificială, telemedicină, introducerea digitalizării în domeniul practicii medicale”, a afirmat ministrul Sănătăţii.
 
El consideră că Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate trebuie să lucreze împreună pentru a putea introduce aceste modificări. 
 
“Cred că toate aceste provocări ar trebui să fie sub umbrela şi conducerea Ministerului Sănătăţii, a Casei Naţionale de Asigurări, care trebuie să lucreze împreună pentru a putea implementa aceste schimbări. Şi forumul nostru este poate unul dintre cele mai profesionale şi mai vizionare întâlniri care pot transmite mesaje foarte clare. Acest concept al Aspen de a-i aduce împreună pe toţi cei care au interes şi competenţe în acelaşi timp în sectorul sănătăţii, cred că este răspunsul corect pentru a face faţă acestor provocări”, a explicat ministrul Sănătăţii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.