Şeful DSU, Raed Arafat a declarat marţi seară că este un susţinător al ideii de a avea cursuri de prim ajutor în şcoli şi nu numai, pentru ca populaţia să fie mai bine pregătită. El a precizat că nu este uşor să dai o lege privind introducerea ca materie obligatorie a primului ajutor, fiind vorba şi de dotarea cu echipamente şi pregătirea continuă a instructorilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pregătirea în primul ajutor şi nu numai în diferite situaţii de urgenţă, cum să se comporte copilul, sunt foarte importante. Trebuie văzut cum se implementează un astfel de proiect. Noi, cu pompierii şi voluntarii ţinem multe cursuri în şcoli, pentru oamenii simpli”, a spus secretarul de stat, în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News, precizând că astfel de cursuri au loc şi în mall-uri.

Raed Arafat a precizat că este ”un susţinător al ideii de a avea cursuri de prim ajutor în şcoli şi nu numai, pentru ca populaţia să fie mai bine pregătită”.

Despre o lege care să impună primul ajutor ca materie obligatorie în şcoli, şeful DSU a spus că nu este uşor, pentru că este vorba şi despre dotarea cu echipamentele de formare, pregătirea continuă a instructorilor.

”Sunt multe întrebări la care să găsim soluţii pentru a face o lege implementabilă. O să vedeţi unul dintre paşii mari pe care îi facem la nivel DSU cu entităţi private, pe 11 mai. Am întărziat-o din cauza COVID”, a arătat Arafat, precizând că este ”unul dintre cele mai mari proiecte care să împuternicească omul de rând să dea primul ajutor”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.