Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, afirmă, marţi seară, că s-au dat două mesaje RO-Alert în Bucureşti şi în Ilfov, pentru că avertizarea meteo a fost ridicată d la cod portocaliu la cod roşu. Arafat anunţă că au fost peste 120 de solicitări pentru intervenţii şi este posibil ca numărul acestora să crească. ”Dacă o singură persoană a fost salvată de acest mesaj, înseamnă că sistemul RO-Alert şi-a făcut treaba”, afirmă Arafat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Azi s-au dat două mesaje RO-Alert pe Bucureşti şi Ilfov, iniţial fiind anunţat cod portocaliu care ulterior a fost ridicat la cod roşu. Până acum sunt peste 120 de solicitări de sprijin din partea populaţiei adresate pompierilor prin 112. Este posibil că numărul să crească. Cel mai important lucru este că nu avem victime”, a scris, marţi seară, pe Facebook, Raed Arafat.  

Acesta are un mesaj ”pentru cârcotaşii care comentează mesajele” şi a postat imagini şi fotografii care arată străi inundate şi ploaie torenţială cu grindină.  

”Sunt mai multe străzi inundate, copaci căzuţi şi acoperişuri avariate, care puteau produce victime. Dacă o singură persoană a fost salvată de acest mesaj, înseamnă că sistemul RO-Alert şi-a făcut treaba”, a transmis Arafat.  

Meteorologii au emis, marţi, avertizări nowcasting Cod roşu de ploi torenţiale, descărcări electrice şi grindină în Bucureşti şi localităţi din judeţele Ilfov şi Giurgiu. D asemenea, Caputala a fost vizată de cod portocaliu. 

ISU Bucureşti-Ilfov a transmis mesaj de avertizare.  

Echipele ISU au avut deja zeci de intervenţii pentru îndepărtarea copacilor căzuţi, în urma Codului portocaliu, iar la metrou s-a intervenit pentru îndepărtarea apei în mai multe staţii. Mai multe linii ale STB sunt blocate din cauza copacilor căzuţi sau a apei acumulate pe drum. Apa Nova intervine cu zeci de utilaje. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.