Secretarul de stat în MAI Raed Arafat afirmă că evitarea unei noi tragedii de felul celei care s-a produs în urmă cu trei ani în clubul Colectiv depinde de administratorii şi patronii localurior, el susţinând că măsurile luate de ISU în acestă privinţă au rolul de a descuraja încălcarea legii. "Nu poţi să pui un pompier lângă fiecare locaţie", a spus Arafat în acest context.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Prezent joi în judeţul Prahova,  Raed Arafat a declarat,  întrebat cât de mare este riscul de producere a unei catastrofe similare celei de la Colectiv,  că evitarea unui astfel de eveniment depinde în primul rând de administratorii şi patronii localurior unde se adună un număr mare de oameni.
 
"Din punct de vedere al incendiilor,  ce s-a făcut în ultimii trei ani diminuează riscul ca situaţia să se repete.  Oricât am face noi legi, dacă  în capul cuiva este să încalce legea şi să nu respecte prevederile, riscul este acolo. Nu poţi să pui un pompier lângă fiecare locaţie şi un poliţist lângă fiecare,  să nu fure. Asta depinde de oameni " a precizat Raed Arafat.
 
Acesta a adăugat că inspectiile şi amenzile aplicate pe linia prevenirii incendiilor au rolul de a diminua riscul şi de a-i descuraja pe patronii şi administratorii  de cluburi sa încalce legea. 
 
"Inspecţiile pe care le facem şi amenzile pe care le dăm ar trebui totuşi să-i descurajeze să încalce legea,  dar niciodată nu poţi garanta că cineva nu încalcă legea la un anumit moment şi face ceva care să ducă la creşterea riscului şi la apariţia unei situaţii catastrofale " a adăugat Arafat.
 
Incendiul din 30 octombrie 2015 a izbucnit în timpul unui concert susţinut în clubul Colectiv de trupa rock bucureşteană Goodbye to Gravity, care îşi lansa albumul ”Mantras of War”. Solistul Andrei Găluţ este singurul membru al trupei care a supravieţuit tragediei.

În urma incendiului şi-au pierdut viaţa 64 de persoane, între care 27 în noaptea tragediei şi 37 ulterior, în spitale din Bucureşti şi din străinătate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.