Fiecare accident trebuie analizat pentru a se vedea ce s-a întâmplat şi pentru a fi, mai târziu, prevenit, în loc să fie tras la răspundere, de fiecare dată, "şeful cel mare”, a declarat secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Raed Arafat, referindu-se la accidentul de elicopter de pe lacul Siutghiol, din urmă cu doi ani, când patru persoane şi-au pierdut viaţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Eu cred că ar trebuie să ne schimbăm un pic mentalitatea, să ne uităm foarte bine la ce se întâmplă în teren. Nu puteţi să trageţi la răspundere persoana de la nivelul cel mai înalt, când în teren se întâmplă ceva cu o maşină, cu un mijloc de intervenţie sau ceva. Fiecare accident poate să fie analizat, vedem ce a fost şi vedem cum poate să fie prevenit. Dar responsabilitatea poate să fie definită în diferite metode şi nu putem să venim la fiecare chestie care se întâmplă să spunem că şeful cel mare răspunde, decât dacă se descoperă, în cazul în care investigaţia este finalizată, că a fost o neglijenţă directă din partea persoanei respective”, a declarat Raed Arafat, întrebat despre accidentul de la Siutghiol din urmă cu doi ani.

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne a precizat că elicopterul pierdut a fost recuperat prin asigurare.

"Noi am recuperat acum elicopterul prin asigurări, cel care a căzut la Siutghiol. Când pierzi un elicopter, pierzi un aparat, dar pierzi şi pilotul. Aparatele se recuperează, pentru că erau asigurate CASCO, dar trebuie să-i formezi pe alţii, nu-i putem recupera pe cei pe care i-am pierdut”, a precizat Arafat.

În urma accidentului din 15 decembrie 2014, când un elicopter SMURD s-a prăbuşit în lacul Siutghiol din judeţul Constanţa, şi-au pierdut viaţa medicul Laura Vizireanu de 39 de ani, asistenta Gabriela Harton, în vârstă de 38 de ani, pilotul, comandor Petre Corneliu Cătuneanu, de 47 de ani, şi copilotul, căpitan comandor Ginel Claudiu Crăcănel, în vârstă de 42 de ani.

Elicopterul transportase un pacient de la Tulcea la Spitalul Judeţean din Constanţa şi se întorcea de la Aeroportul ”Mihail Kogălniceanu”. Operaţiunile de căutare şi salvare au durat aproximativ 12 ore. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.