Şeful DSU, Raed Arafat, a explicat, luni seară, de ce după incidenţa de 6 la mie, persoanele cu test negativ nu mai pot participa la anumite activităţi: ”Testatul este persoană fără imunitate, iar riscul este mai mare. Arafat a precizat că persoanele care pot avea la momentul testării un rezultat negativ se pot îmbolnăvi după câteva zile şi pot face forme grave. ”Este managementul riscului. Riscăm până la o limită, nu totul”, a afirmat Arafat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Raed Arafat a fost întrebat, luni seară, de ce după incidenţa de 6 la mie persoanele cu test negativ nu mai pot participa la anumite activităţi şi a afirmat: ”Şansa să te infectezi dacă eşti vaccinat este de 5 ori mai mică decât dacă eşti nevaccinat. Persoanele vacciate au imunitate. Chiar dacă se infectează au şansă de11 ori mai bună să nu ajungă în ATI. Fac forme uşoare. Testatul este negativ, dar, nefiind vaccinat sau trecut prin boală este un vehicul foarte bun şi să se infecteze şi să facă forme grave” 

Şeful DSU a pecizat că este vorba despre ”managementul riscului”. 

”Riscăm până la o limită, nu riscăm maxim, nu riscăm totul. Dacă am acceptat să ţinem descihse unele activităţi pe care altădată le închideam la 3 la mie, am acceptat acest lucru păstrând riscul minim posibil”, a mai declarat Arafat.  

Potrivit acestuia, ”testatul este persoană fără imunitate, iar riscul este mai mare”.  

”Testatul, doar la momentul testului este negativ, nu înseamnă că mai este negativ a treia zi”, a adăugat RAed Arafat.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.