Secretarul de stat în cadrul Ministerului de Interne Raed Arafat a declarat că există dovada scăderii anticorpilor obţinuţi prin vaccinare, însă persoanele vaccinate au o protecţie în faţa unor forme severe ale bolii, dacă se infectează cu SARS-CoV-2. Arafat a precizat că se aşteaptă decizia finală de la nivel european privind administrarea celei de-a treia doze de vaccin.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Dovezile arată că scade numărul anticorpilor, scade poate eficienţa vaccinului, dar studiile arată că rămâne protecţia în fata unei forme grave şi aici vine discuţia pe doza a treia. Deci clar că sunt discuţii serioase pe administrarea celei de-a treia doze la vaccinurile care sunt cel puţin pe două doze, la Pfizer ştiu că se discută acest lucru”, a declarat Raed Arafat, la B1 Tv, vineri seara.
 
Raed Arafat a subliniat că se aşteaptă o decizie finală de la nivel european, deoarece acum sunt doar discuţii despre cine ar trebui să primească o a treia doză de vaccin.
 
"Aşteptăm să vedem decizia finală. Sunt unii care o recomandă la şase luni, alţii la opt luni de la a doua doză să fie administrată a treia doză. Sunt unii care o recomandă numai la anumite categorii de persoane, nu la toate persoanele care au fost vaccinate. Aici aşteptăm să vedem care sunt deciziile la nivel european şi la nivelul CNCAV la noi”, a declarat Arafat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.