RADET anunţă că va întrerupe pentru 48 de ore furnizarea agentului termic în zona Progresul din Sectorul 4 al Capitalei pentru lucrări la magistrala din zonă veche de 34 de ani, şi care alimentează jumătate dintre locuinţele din sector. Spitalul ”Marie Curie” şi Centrul de Recuperare pentru Copii ”Nicolae Robănescu vor fi afectate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În zona Progresul din sectorul 4, RADET efectuează o lucrare importantă de refacere a Magistralei CET Progresul, Magistrala ce alimentează jumătate din Sectorul 4 şi care are o vechime de 34 de ani. După oprirea furnizării agentului termic de săptămână trecută, au fost efectuate verificări suplimentare ale Magistralei şi s-a constatat că sunt şi alte tronsoane afectate. Pentru a asigura continuitatea serviciului de alimentare cu energie termică, s-a luat decizia de către RADET de a întrerupe furnizarea de energie termică, începând de luni, 18 noiembrie 2019, timp de 48 de ore, pentru a înlocui conducta afectată, operaţiune absolut necesară pentru că, în această iarnă, să nu mai existe avarii în zona”, a transmis, luni seară, RADET, printr-un comunicat de presă.

Măsura afectează şi Spitalul ”Marie Curie” şi Centrul de Recuperare pentru Copii ”Nicolae Robănescu.

”În ceea ce priveşte situaţia unităţilor medicale din zona menţionată, subliniem faptul că orice unitate spitalicească are obligaţia de a asigura câte o sursă suplimentară pentru fiecare agent termic, respectiv apă caldă şi căldură, conform Normativului NP -015-1997 privind proiectarea şi verificarea construcţiilor spitaliceşti şi a instalaţiilor aferente acestora: «În vederea asigurării continuităţîi în livrarea de energie termică se vor lua măsurile corespunzătoare, astfel încât să existe însă o sursă suplimentară pentru fiecare agent termic»", a mai transmis societatea.

Potrivit documentului, reprezentanţii RADET au informat, încă din dată de 15 noiembrie, conducerea Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Marie Curie Bucureşti, despre lucrările ce vor fi efectuate, astfel încât acesta să poată lua măsurile necesare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.