Executivul a adoptat, joi, o hotărâre pentru reaprobarea Notei de fundamentare privind necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiţii „HeliPol”. Purtătorul de cuvânt al Guvernului Mihai Constantin a explicat că prin aceste modificări este avută în vedere achiziţia şi punerea la dispoziţia Ministerului Afacerilor Interne a trei elicoptere, 200 de autospeciale, 75 de motociclete, kituri de semnalizare rutieră şi sisteme de cercetare la faţa locului a accidentelor rutiere. Proiectul „HeliPol” are o valoare totală de 460 milioane lei şi este finanţat, în proporţie de 85%, din fonduri externe nerambursabile, a adăugat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„O ultimă informare se referă la măsuri luate pentru creşterea siguranţei traficului rutier şi, în acest sens, va fi dezvoltat Proiectul HeliPol, ce prevede investiţii în valoare de aproape 460 milioane de lei. Concret, sunt avute în vedere achiziţia şi punerea la dispoziţia Ministerului de Interne a 3 elicoptere, 200 de autospeciale, 75 de motociclete, kituri de semnalizare rutieră şi sisteme de cercetare la faţa locului a accidentelor rutiere. Vreau să menţionez că acest proiect se derulează de către Ministerul de Interne şi este finanţat, în proporţie de 85%, din fonduri externe nerambursabile”, a explicat Mihai Contantin, la finalul şedinţei de joi a Executivului. 

Acesta a mai spus că „este vorba despre un hub satelitar de comunicaţii, practic o infrastructură care va permite echipelor de pe teren să comunice într-un sistem sigur situaţii de urgenţă sau unele de control firesc al traficului rutier”.

Chestionat dacă are o estimare privind scurtarea timpilor de intervenţie, în contextul acestui proiect „HeliPol”, Constantin a răspuns: „Îmi imaginez că intervenţiile aeriene vor fi semnificativ scurtate”.

„Vor fi şi misiuni de patrulare preventivă, dar şi de intervenţie în caz de nedorite accidente şi incidente rutiere. Scopul este, evident, să eficientizăm aceste intervenţii, dar mai ales să contribuim la prevenţia comportamentului rutier în România, în condiţiile în care cred că însuşi premierul a menţionat la începutul şedinţei, suntem codaşi sau fruntaşi, cum vreţi s-o luaţi, la cazuri de accidente din Europa”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.