Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisar-şef de poliţie Monica Dajbog, a transmis, duminică, mulţumiri efectivelor care au acţionat în ultimele zile pentru protejarea cetăţenilor din întreaga ţară şi a afirmat că structurile MAI sunt întotdeauna acolo unde este nevoie pentru a proteja cetăţenii. ”În ciuda criticilor din spaţiul public, efectivele MAI au demonstrat că au capacitatea de a gestiona eficient situaţia din teren”, a afirmat Dajbog.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email



”Conducerea ministerului transmite mulţumiri efectivelor care au acţionat în ultimele zile pentru protejarea cetăţenilor din întreaga ţară, într-un context extrem de dificil. Structurile MAI sunt întotdeauna acolo unde este nevoie pentru a proteja cetăţenii, fie că vorbim de mitinguri ad-hoc, de manifestări sportive, culturale ori religioase, evenimente private sau alte procesiuni. Fiecare aglomerare de oameni presupune anumite riscuri, dar de fiecare dată, structurile MAI au acţionat astfel încât să reducă aceste riscuri, iar oamenii să nu aibă de suferit. Aşa cum ştiţi în ultimele zile în spaţiul public structurile Ministerului Afacerilor Interne au fost ţinta unor critici, multe persoane încercând să acrediteze ideea că lucrurile nu sunt eficient gestionate, iar poliţiştii şi jandarmii ar putea scăpa situaţia de sub control. În ciuda criticilor din spaţiul public, efectivele MAI au demonstrat  că  au  capacitatea  de a gestiona eficient situaţia din teren şi datorită modului în care au acţionat nu s-a produs niciun incident semnificativ”, a transmis, duminică, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisar-şef de poliţie Monica Dajbog, într-o declaraţie de presă.

Potrivit acesteia, angajaţii MAI au luat măsuri concrete de prevenire, astfel încât astăzi să nu existe alte victime omeneşti, scandaluri sau tulburare gravă a ordinii publice.

”Poliţia şi Jandarmeria au la îndemână metode specifice pentru a ajunge la un rezultat bun.  Criticile din spaţiul public pot fi constructive dacă sunt realizate cu bună credinţă şi întotdeauna ne-am autosesizat dacă a fost necesar. Ordinea publică a fost păstrată şi nu am avut situaţii de risc pentru oameni, ceea ce demonstrează că poliţiştii şi jandarmii şi-au făcut datoria! Persoanele care nu au respectat reglementările legale au fost sancţionate. Suntem aici pentru a proteja cetăţenii României şi nu vom tolera încălcarea legilor”, a mai transmis purtătorul de cuvânt al MAI.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.