Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat joi că a trimis un control la Autoritatea Naţională petnru Cetăţenie, iar concluziile privind activitatea instituţiei sunt dezastruoase.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebată cum comentează situaţia de la Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie, Raluca Prună a spus: "Aş dori să nu fac niciun fel de comentariu. Ce se întâmplă acolo este scandalos şi îmi pare rău că angajaţi ai Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie au ales să exporte în presă o problemă instituţională”.

Ministrul Justiţiei a precizat că a trimis un control la Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie, iar concluziile le va prezenta joi.

"Am trimis un control la ANC şi, pentru că am exportat în presă, veţi afla astăzi concluziile, care sunt dezastruoase cu privire la activitatea ANC”, a mai spus Raluca Prună, la intrarea în sediul Institutului Naţional de Statistică, unde participă la bilanţul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organziată şi Terorism.

Potrivit unor informaţii apărute în presă, angajaţii Autorităţii Naţioanale pentru Cetăţenie ar fi reclamat că posturile de conducere din instituţie sunt ocupate pe bază de cunoştinţe şi relaţii, şi nu prin concurs. 

Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie este condusă din 25 februarie de Iulia Mălina Ciobanu, numită în funcţie prin decizie a premierului Dacian Cioloş. Noul preşedinte al ANC, cu rang de secretar de stat, va avea un mandate de patru ani. Anterior, Iulia Mălina Ciobanu a ocupat diverse funcţii în ANC, iar din 6 noiembrie 2015 era director al Direcţiei Contencios şi Relaţii Publice.

Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie a fost condusă interimar, din 3 noiembrie 2015 până în 25 februarie 2016 de Andrei Tinu, vicepreşedintele ANC. Andrei Tinu a fost numit vicepreşedinte ANC în februarie 2014, prin decizie a premierului de atunci, Victor Ponta. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.