Zeci de asistente medicale şi infirmiere protestează vineri dimineaţă în curtea Spitalului de Psihiatrie cronici din Dumbrăveni - Vrancea. Oamenii au primit fluturaşii de salarii şi reclamă pierderi salariale de până la 800 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zeci de angajaţi, infirmiere si asistente medicale au ieşit vineri dimineaţă în curtea Spitalului de psihiatrie cronici din Dumbrăveni, judeţul Vrancea, după ce şi-au văzut fluturaşii de salariu. Oamenii spun că au ajuns să primească salarii diminuate cu câteva sute de lei.  

Brancarderii au pierderi de până la 500 de lei iar o asistentă medicală a trăit un şoc când a vfăzut că a încasat cu 800 de lei mai puţin decât luna trecută.

Asistentetele şi infirmierele au intrat în biroul managerului şi i-au cerut să găsească soluţii. Oamenii nu vor salarii mai mari, ci cer doar să
nu le fie tăiate lefurile.

Protestul de vineri de la Spitalul de psihiatrie cronici din Dumbrăveni, Vrancea, la fel ca şi cel de la începutul lunii curente, vine ca urmare a
unei decizii a comitetului director care prevede scăderea veniturilor prin diminuarea sporurilor din eliminarea de la plata dublă a orelor lucrate în timpul sărbătorilor legale şi a week-end-urilor. Măsura a fost impusă după ce Ministerul Sănătăţii a plafonat la 30 la sută nivelul sporurilor din spitalele pe care le are în subordine, iar cele mai afectarte de aceste scăderi dramatice sunt infirmierele si asistentele medicale.

În urma protestului, acrtivitatea în spital nu este afectată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.