Câteva zeci de taximetrişti au blocat, miercuri, bulevardul Unirii din municipiul Buzău, protestând astfel faţă de decizia municipalităţii de a desfiinţa toate staţiile de taxi de pe această arteră rutieră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Protestul taximetriştilor a fost declanşat de un proiect al Primăriei Buzău lansat în consultare publică, în care se prevede ca toate staţiile de taxi de pe cel mai circulat bulevard din oraş să fie desfiinţate după modernizarea acestuia.

”Având în vedere modernizarea bulevardului Unirii din municipiu prin proiectul de reabilitare a infrastructurii rutiere, se impune desfiinţarea tuturor locurilor de aşteptare pentru taxiuri de pe Bulevardul Unirii. În sensul celor de mai sus, s-a elaborat alăturatul proiect de hotărâre", se arată în proiect propus spre a fi adoptat în şedinţa Consiliului Local Buzău.

Practic, prin proiectul aflat în dezbatere se propune desfiinţarea mai multor staţii de aşteptare a taximetrelor din oraş, fapt pentru care taximetriştii au reacţionat prin blocarea bulevardului, iar o delegaţie a acestora a intrat la discuţii cu reprezentanţii municipalităţii.

Municipiul Buzău are eliberate aproximativ 460 de licenţe de taxi, iar numărul locurilor de aşteptare a clienţilor care pot fi utilizate de autovehiculele care desfăşoară activitatea de transport persoane în regim taxi propus spre aprobare în proiectul de hotărâre este de 151.

 

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.