Peste 300 de studenţi din cadrul UMF Iaşi au protest, luni, în faţa instituţiei, nemulţumiţi de creşterea taxei de şcolarizare, dar şi de impunerea obligativităţii prezenţei la cursuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La protestul organizat de Liga Studenţilor Iaşi au participat şi studenţi străini înscrişi la UMF, la secţii cu predare în limbile engleză şi franceză.

Participanţii s-au arătat nemulţumiţi de o decizie recentă a Senatului UMF prin care se introduce obligativitatea prezenţei la cursuri.

Studenţii afirmă că unii profesori au tehnici învechite de predare şi vin la ore cu materiale depăşite, în timp ce pe internet pot fi găsite explicaţii mult mai bune decât cele oferite de profesori.

Totodată, studenţii sunt nemulţumiţi că începând cu anul universitar următor taxa anuală de şcolarizare se majorează de la 8.500 la 10.000 de lei.

Pe pancartele studenţilor se putea citi, printre altele, ”Medicina a evoluat din 2005”, ”Leneşi sunt cei care nu vor să îmbunătăţească cursurile” şi ”Pretenţii mari pentru cursuri mediocre”.

O delegaţie a studenţilor a discutat, la finalul protestului, timp de peste două ore, cu conducerea UMF.

La finalul discuţiilor, prorectorul UMF Iaşi, Radu Iliescu, a declarat că nemulţumirile studenţilor sunt tratate cu maximă seriozitate de conducerea universităţii, dar consideră de neînţeles solicitarea studenţilor de a nu participa în mod obligatoriu la ore.

”Este de neînţeles această solicitare. Este foarte dificil să ne imaginăm că un medic refuză cu atâta obstinaţie să participe efectiv la cursuri. Nu a fost practic o negociere pe acest punct, ne-au adus la cunoştinţă. Este vorba despre o decizie a Senatului, aici nu este un punct care se poate negocia”, a afirmat prorectorul Radu Iliescu.

Studenţii medicinişti anunţă că în perioada următoare ar putea fi organizate noi acţiuni de protest.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.