Propunerile de buget pentru anul 2020 ale Ministerului Apărării Naţionale (MApN), Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Serviciului Român de Informaţii (SRI), Serviciului de Informaţii Externe (SIE), Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) şi ale Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP) au primit aviz favorabil în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT). Astfel, pentru MApN s-a menţinut alocarea a 2% din PIB.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, marţi a avut loc, la Palatul Cotroceni, şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, condusă de preşedintele Klaus Iohannis.

"Subiectul analizat în cadrul şedinţei a fost proiectul cu propunerile de buget pentru anul 2020 ale Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informaţii, Serviciului de Informaţii Externe, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi ale Serviciului de Protecţie şi Pază, document care a fost avizat favorabil de către Consiliul Suprem de Apărare a Ţării", arată sursa citată.

Astfel, Ministerului Apărării Naţionale i s-a menţinut alocarea şi în anul 2020 a 2% din PIB, procent convenit prin Acordul politic naţional privind creşterea finanţării pentru Apărare. Fondurile avizate vor permite finanţarea derulării programelor de înzestrare a Armatei României.

Sumele avizate pentru celelalte instituţii din domeniul apărării ţării şi securităţii naţionale vor asigura îndeplinirea misiunilor şi obiectivelor stabilite şi asumate de către acestea, precizează Administraţia Prezidenţială.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.