Peste 70 la sută dintre candidaţii înscrişi la examenul pentru ocuparea funcţiei de director de şcoală sau director adjunct, în cea de-a doua sesiune, au fost declaraţi admişi după proba scrisă. Urmează proba interviului care este programată în perioada 16-25 martie 2022.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Ministerului Educaţiei, vineri s-a desfăşurat proba scrisă din cadrul celei de-a doua sesiuni din acest an şcolar a concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat. 

”În actuala sesiune au fost depuse 3.115 dosare, din care 3.082 au fost validate şi au permis participarea candidaţilor la proba scrisă. Au fost prezenţi 2.850 de candidaţi, 209 au absentat, iar 23 de candidaţi din 17 judeţe, aflaţi în izolare sau carantină la data probei scrise, au solicitat participarea la sesiunea specială programată în acest sens (4 martie 2022). Doi candidaţi au fost absenţi la evaluarea lucrărilor, iar trei lucrări au fost anulate”, transmite Ministerul Educaţiei. 

Rezultatele obţinute de cei 2.845 de candidaţi prezenţi şi evaluaţi au fost următoarele: 2.039 de candidaţi admişi (71,67%) şi 806 candidaţi respinşi (28,33%). 

După validarea rezultatelor la proba scrisă, conform calendarului-anexă la metodologia de organizare, urmează constituirea comisiilor pentru proba de interviu. 

”Interviurile vor avea loc în intervalul 16-25 martie 2022. Din comisiile de evaluare vor face parte, la fel ca în prima sesiune, un inspector şcolar, doi reprezentanţi ai unităţii de învăţământ, un reprezentant al autorităţii locale şi un specialist în resurse umane sau un cadru didactic din învăţământul superior cu competenţe în management”, mai transmite Ministerul Educaţiei. 

În sesiunea septembrie-decembrie 2021, au fost ocupate 60,84% din cele 8.652 de funcţii vacante publicate de către inspectoratele şcolare judeţene. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.