Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege pentru aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului 90/2021 privind unele măsuri din domeniul pensiilor publice. Iniţiativa legislativă prevede prevede suplimentarea cu 1.000 de posturi a organigramei Casei Naţionale de Pensii Publice, până la 31 decembrie 2022. Legea merge la promulgare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 90/2021, care prevede suplimentarea cu 1.000 de posturi a organigramei Casei Naţionale de Pensii Publice, pentru o perioadă determinată, respectiv până la data de 31 decembrie 2022, precum şi reglementarea unor aspecte referitoare la procedura de concurs pentru ocuparea acestor posturi.

„În vederea evaluării pensiilor din sistemul public de pensii, conform Ordinului ministrului muncii şi protecţiei sociale nr. 487/2021 privind efectuarea operaţiunilor de evaluare a pensiilor din sistemul public stabilite până la data de 1 septembrie 2023, se suplimentează numărul maxim de posturi al Casei Naţionale de Pensii Publice cu 1.000 de posturi încadrate în categoria funcţiilor contractuale, pentru o perioadă determinată, respectiv până la data de 31 decembrie 2022”, arată proiectul de lege.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.