Deputaţii au adoptat, decizional, un proiect de lege care modifică legea sănătăţii mintale şi a protecţiei persoanelor cu tulburări psihice 487/2002 şi care instituie Programul„Săptămâna conştientizării depresiei postpartumˮ, perioadă care va fi marcată în fiecare an cu o săptămână înainte de data de 1 octombrie - Ziua Europeană de combatere a depresiei. Actul normativ merge la promulgare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Săptămâna conştientizării depresiei postpartum are ca scop prevenirea, identificarea şi gestionarea tulburărilor de sănătate mentală perinatală/postnatală, prin organizarea unor ample campanii de educare a populaţiei în ansamblu, de educare a persoanelor dintr-o anumită populaţie şi de promovare a metodelor de bune practici pentru creşterea gradului de conştientizare şi atenţie în rândul acestora, dar şi pentru determinarea comunităţilor de a-şi construi propriile strategii de susţinere.

„Se instituie Programul «Săptămâna conştientizării depresiei post-partum», perioadă ce va fi marcată în fiecare an, cu o săptămână înainte de data de 1 octombrie – Ziua Europeană de combatere a depresiei”, arată propunerea legislativă.

Astfel, potrivit proiectului, în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi, Ministerul Sănătăţii completează în mod corespunzător Normele de aplicare a Legii sănătăţii mintale şi a protecţiei persoanelor cu tulburări psihice 487/2002, aprobate prin Ordinul ministrului sănătăţii 488/2016, cu modificările şi completările ulterioare.

Propunerea de lege a fost adoptată decizional de către Camera Deputaţilor şi astfel legea merge la promulgare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.