O profesoară care a făcut parte din comisia de supraveghere la Bacalaureat de la un liceu ieşean a fost confirmată cu COVID-19. Ea a început să se simtă rău după ce s-a desfăşurat proba.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Inspectoratului Şcolar Iaşi, profesoara a participat în această săptămână la supravegherea elevilor care au participat la una dintre probele examenului de Bacalaureat de la Liceul Pedagogic ”Vasile Lupu” din municipiu.

Cadrul didactic a avut temperatura sub 37,3 grade la filtrul epidemiologic, s-a simţit bine pe toată durata desfăşurării probei respective, dar ulterior a început să se simtă rău.

După ce a făcut testul la o clinică privată, profesoara a fost confirmată cu coronavirus.

Examentul de Bacalaureat nu a fost afectat, au precizat reprezentanţii ISJ Iaşi.

Liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar (USLIP) Iaşi, Laviniu Lăcustă, a afirmat că speră să nu existe şi alte cazuri de Covid-19 în rândul persoanelor care au intrat în contact cu profesoara respectivă.

“Este o nouă situaţie periculoasă. Un bilanţ vom putea face în aproximativ şapte zile, abia atunci vom şti cu adevărat impactul“, a spus liderul sindical ieşean.

O situaţie similară s-a înregistrat şi la Evaluarea Naţională, când o profesoară din Iaşi, corector, a fost confirmată cu noul coronavirus.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.