Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat, duminică, pentru News.ro, că decizia Guvernului de abrogare a OUG numărul 13/ 2017 este "corectă”, adăugând că va formula luni alte precizări privind conţinutul celorlalte dispoziţii ale noii ordonanţe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Decizia de abrogare a OUG numărul 13/ 2017 este corectă. Alte precizări despre conţinutul celorlalte dispoziţii ale OUG numărul 14/ 2017 vom formula mâine (n.r. - luni) după ce vom studia textul”, a spus Augustin Lazăr.

Procurorul general a adăugat că nu doreşte să facă mai multe precizări despre noua ordonanţă de urgenţă adoptată de Guvern pentru a nu se interpreta că face speculaţii privind conţinutul acesteia fără să fi studiat cu atenţie textul.

Membrii Executivului au aprobat, duminică, proiectul ordonanţei de urgenţă prin care este abrogată OUG 13/2017 prin care au fost modificate Codul Penal şi Codul de Procedură Penală.

De asemenea a fost aprobat şi memorandumul prin care sunt declasificate stenogramele şedinţelor de Guvern prin care au fost modificate codurile în anul 2016 şi 2017. Prin aprobarea unui memorandum vor putea fi date publicităţii stenogramele şedinţei din 18 mai 2016 când Guvernul Cioloş a modificat cele două coduri şi a şedinţei în care guvernul Grindeanu a făcut acelaşi lucru pe 31 ianuarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.