Dr. Bogdan Furtună, managerul Spitalului Clinic Colţea din Capitală, a declarat pentru News.ro că primii patru vârstnici aduşi din cele două azile din Sectorul 5 care au fost închise de DSP şi ANPC pentru că nu aveau licenţă au ajuns la unitatea sanitară, în cursul serii de sâmbătă urmând să ajungă acolo alţi 11 vârstnici din aceleaşi centre. Bogdan Furtună a precizat că au fost reorganizate secţiile astfel încât vârstnicii să poată fi internaţi aici şi că aceştia vor fi ţinuţi cât timp o va impune situaţia medicală a fiecăruia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Până acum au ajuns 4 persoane vârstnice, urmează încă 11 să ajungă, treptat, treptat, au fost preluaţi de echipa de gardă, am suplimentat medicul de gardă pentru Compartimentul de Primiri Urgenţe, este şi Secţia de medicină internă prezentă alături de echipa de la Compartimentul de Primiri Urgenţe, urmează ca pacienţii să fie internaţi în Secţia de medicină internă, evaluaţi corespunzător şi stabilit un tratament. Nu am apucat să-i văd, a trebuit să ne organizăm cu secţia, să facem loc pe paturi, au fost multe lucruri organizatorice de făcut. Spitalul este preponderent hemato-oncologic, dar evident avem şi secţii de medicină internă, cardiologie, care pot prelua pacienţi fără probleme. Avem locuri suficiente pentru aceşti pacienţi, am regrupat pacienţii astfel încât să-i delimităm pe cei care vin din centrele de vârstnici, fluxul este unul corespunzător”, a explicat dr. Bogdan Furtună.

El a adăugat că se va vedea unde vor fi relocaţi pacienţii după ce se rezolvă problemele medicale.

”Vom ţine aceşti pacienţi atât timp cât este nevoie şi cât partea medicală o impune. Vom stabili unde se vor reloca aceşti pacienţi după rezolvarea părţii medicale. Am ţinut legătura şi cu Administraţia Spitalelor, cu Prefectura, cu IGSU, ne-am organizat astfel încât să punem umărul la rezolvarea pacienţilor care au nevoie de noi. A fost perioada de COVID în care erau pacienţi pe bandă rulantă, nu e ceva de neconceput, numărul de 15 pacienţi nu este un număr care să dea peste cap activitatea curentă”, a precizat, pentru News.ro, dr. Bogdan Furtună, managerul Spitalului Colţea din Capitală.

Un azil pentru vârstnici aparţinând unei asociaţii, care funcţiona fără a avea licenţă, în Sectorul 5 din Bucureşti a fost închis de autorităţil până la remedierea deficienţelor, în urma unor controale. Acolo au fost găsiţi peste 50 de bătrâni, alţi 24 fiind mutaţi pentru a se evita controlul, la o altă adresă, unde, de asemenea, nu exista autorizaţie. Cincisprezece dintre ei vor fi duşi la Spitalul Colţea, mulţi fiind preluaţi de rude.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.