Primele trei cazuri de infectare cu tulpina OMICRON a coronavirusului au fost confirmate, vineri, la Buzău, doar unul dintre pacienţi având istoric de călătorie în afara ţării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform Prefecturii Buzău, este vorba despre trei persoane în cazul cărora testele prelevate şi trimise spre secvenţiere la Bucureşti au arătat că sunt infectate cu tulpina OMICRON. 

Într-unul dintre cazuri este vorba despre un pacient de 36 de ani, care a călătorit în Austria. 

Cel de-al doilea caz de infectare cu tulpina OMICRON a coronavirusului este al unui pacient în vârstă de 27, care nu are istoric de călătorie şi care nu ştie unde s-ar fi putut infecta.  

De asemenea, este vorba despre o adolescentă de 16 ani care nu are istoric de călătorie, însă, conform anchetei epidemiologice, de Crăciun,  a participat la o petrecere într-un club din Buzău, iar la 4 zile a început să manifeste simptome de boală.   

Toţi cei trei pacienţi sunt în stare bună, prezentând forme uşoare de boală 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.