Primarul capitalei, Nicuşor Dan anunţă luni că Primăria lansează în luna mai şase proiecte dedicate tinerilor bucureşteni. Astfel, Pentru iubitorii de sport, programul Academia Sportului vine în sprijinul tinerilor cu o serie de activităţi şi competiţii sportive iar pentru cei care iubesc arta şi cultura, Festivalul Vocea Teatrului Licean Bucureştean va fascina cu cele mai bune performanţe ale tinerilor talentaţi din Bucureşti. Pentru cei care sunt în căutarea unor noi oportunităţi educaţionale, Târgul Educaţional - Vocatia Ta este locul ideal pentru a descoperi cele mai bune căi de a vă dezvolta şi a vă face pregătirea pentru viitor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
 
”Începe LUNA TINERETULUI! Lansăm în luna Mai 6 proiecte dedicate tinerilor bucureşteni. Pentru iubitorii de sport, programul Academia Sportului vine în sprijinul tinerilor cu o serie de activităţi şi competiţii sportive. Începând din 2 Mai, Trofeul Bucureştiului va reuni peste 315 echipe formate din elevii unităţile de învăţământ bucureştean ai claselor V - VIII şi IX - XII ce vor transforma Parcul Tineretului în teren de joc şi se vor confrunta pentru titlul acestei ediţii la competiţii de fotbal, volei, handbal, baschet 5×5 şi 3×3, atât pentru fete cât şi pentru băieţi”, scrie primarul Capitalei. 
 
El arată că PROEDUS readuce în acest an ca parte integrată în programul Academia Sportului: Cursuri gratuite de înot, tenis de câmp şi dans sportiv şi Sesiuni de identificare a abilităţilor sportive, unde aproximativ 8000 de elevi deja înscrişi se vor bucura în regim de gratuitate de dezvoltarea abilităţilor sportive.
 
”Pentru cei care iubesc arta şi cultura, Festivalul Vocea Teatrului Licean Bucureştean vă va fascina cu cele mai bune performanţe ale tinerilor talentaţi din Bucureşti. În perioada 3 - 17 Mai, 17 echipe de teatru din 17 licee din Municipiul Bucureşti vor pune pe scenă cele mai bune reprezentaţii realizate în perioada septembrie 2022 - aprilie 2023. Festivalul este o platformă de lucru prin care fenomenul cultural veritabil să fie cunoscut şi adoptat de către generaţiile tinere, facilitându-le astfel descoperirea unor noi forme de exprimare, creativitatea, dezvoltarea pozitivă a imaginaţiei şi ocuparea timpului liber de-o manieră sănătoasă, fizică şi intelectuală”, precizează edilul Capitalei. 
 
Nicuşor Dan precizează că, ”pentru cei care sunt în căutarea unor noi oportunităţi educaţionale, Târgul Educaţional - Vocatia Ta este locul ideal pentru a descoperi cele mai bune căi de a vă dezvolta şi a vă face pregătirea pentru viitor”.
 
”Ajuns la cea de a XXIV ediţie, Târgul Educaţional - Vocaţia Ta îşi deschide porţile în perioada 5 - 12 Mai, la Biblioteca Naţională a României şi îţi oferă oportunitatea de a-ţi întâlni viitorii colegi şi profesori, de a explora programele de studii şi de a lua decizii informate pentru cariera ta. Vei avea ocazia să întâlneşti reprezentanţi de la cele mai bune universităţi şi instituţii de învăţământ din Bucureşti, să afli informaţii despre burse şi programe de studiu şi să pui întrebări direct la sursă. În cadrul evenimentului vor participa şi liceele cu profil dual şi companii de top ce vor oferi timp de 7 zile elevilor bucureşteni posibilitatea de a descoperi beneficiile sistemului de învăţământ dual”, spune primarul.
 
Totodată, în aceeaşi perioadă, Târgul Ofertă Educaţională (TOE) îşi deschide porţile virtuale pe www.toe.hubproedus.ro unde elevii vor putea accesa online oferta educaţională a liceelor din Municipiul Bucureşti, dar şi vizitarea liceelor prin intermediul tururilor virtuale 360°, afirmă Nicuşor Dan. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.