Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, afirmă că redeschiderea şcolilor după data de 15 mai ar fi extrem de periculoasă atât pentru copii, cât şi pentru cadrele didactice şi familiile tuturor. Edilul propune închiderea anului şcolar, cu note acordate în baza unor teste realizate online.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am înţeles că, cei care guvernează România la ora actuală, se gândesc să cheme elevii la şcoală după data de 15 mai. Dacă se va lua această decizie, eu cred că pericolul la care vor fi expuşi elevii şi cadrele didactice va fi infinit mai mare decât dacă s-ar considera anul şcolar încheiat. Din punct de vedere administrativ, unităţile de învăţământ sunt pregătite pentru reînceperea activităţii educaţionale, dar cred că pentru copii, profesori şi pentru familiile acestora ar fi un risc uriaş, având în vedere uşurinţa cu care se răspândeşte coronavirusul”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, Dorin Florea.

Primarul din Târgu Mureş consideră că nu are rost ca pentru o lună de zile elevii ă fie chemaţi în unităţile de învăţământ.

”Nu văd rostul ca pentru o lună de zile (15 mai-15 iunie) elevii să fie chemaţi la cursuri şi să fie astfel expuşi riscului de îmbolnăvire. Propun ca toate mediile să fie încheiate în baza unor teste ce pot fi susţinute în mediul electronic, iar pe parcursul anului şcolar următor, elevii să recupereze pe cât posibil materiile de bază”, a mai scris primarul.

Joi, şi primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că nu este de acord cu reînceperea cursurilor, considerând că se pot găsi soluţii pentru încheierea anului şcolar, inclusiv pentru clasele terminale.

Copiii nu vor putea respecta regulile de distanţare socială, se vor contamina, vor face forme uşoare, dar vor transmite coronavirusul cadrelor didactice şi părinţilor, bunicilor, avertizează Firea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.