Primarul social-democrat al comunei ieşene Cotnari a fost demis, prin ordin al prefectului, după ce a fost condamnat definitiv pentru abuz în serviciu, întrucât a refuzat să retrocedeze o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi unei femei din localitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vasile Creţu, primarul comunei Cotnari, judeţul Iaşi, a fost demis din funcţie joi, ordinul fiind semnat de către prefectul judeţului Iaşi, Marian Şerbescu.

”S-au analizat documentele avute la dispoziţie şi s-a stabilit că sunt întrunite toate condiţiile pentru a se lua această decizie. Există un referat al secretarului comunei Cotnari, conform prevederilor legale. Avem şi o comunicare din partea Judecătoriei Hârlău precum că decizia de condamnare luată în cazul actualului primar este definitivă. Ca urmare, am semnat ordinul de prefect prin care se constată încetarea mandatului primarului, înainte de expirarea duratei normale a acestuia”, a declarat prefectul judeţului Iaşi, Marian Şerbescu.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

În comuna Cotnari vor fi organizate noi alegeri, iar până atunci conducerea primăriei va fi asigurată de către viceprimarul localităţii.

Primarul PSD al comunei Cotnari Vasile Creţu a fost condamnat în acest an de magistraţi la doi ani de închisoare cu suspendare. El fusese trimis în judecată pentru abuz în serviciu, după ce a refuzat în repetate rânduri să retrocedeze un teren de 5.000 de metri pătraţi către o femeie din localitate.

Totodată, instanţa i-a interzis lui Vasile Creţu să mai ocupe funcţii publice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.