Primarul Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că au fost finalizate lucrările de de consolidare, reabilitare şi modernizare la Sala Mare a Teatrului Creangă. „Acum suntem în faza de recepţie a clădirii şi ulterior de obţinere a autorizaţiei de securitate la incendiu”, a adăugat edilul general.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„După 14 ani, actorii Teatrului Ion Creangă se pot întoarce acasă. Am finalizat lucrările de consolidare, reabilitare şi modernizare la Sala Mare a Teatrului Creangă, iar în acum suntem în faza de recepţie a clădirii şi ulterior de obţinere a autorizaţiei de securitate la incendiu. Actorii vor juca prima piesă pe scena din Piaţa Amzei 13 în stagiunea din septembrie. Reabilitarea acestei clădiri a fost o întreagă epopee în ultimii ani, cu un lung şir de amânări, opriri ale şantierului, întârzieri la plată, refacerea proiectului, ş.a.”, a scris Nicuşor Dan, miercuri pe Facebook.

Edilul a adăugat că atunci când a preluat mandatul de primar, lucrările erau executate în proporţie de aproximativ 60%, iar constructorul, SC Rotary Construcţii SRL, se afla în procedura de insolvenţă şi nu dispunea de resurse financiare suplimentare pentru susţinerea lucrărilor, ceea ce a dus la un ritm scăzut al execuţiei.

„Prin deblocarea conturilor Primăriei Capitalei la finalul anului 2020, am achitat la zi facturile, fără a înregistra întârzieri în plata acestora, astfel încât să finalizăm acest obiectiv de investiţii. Mulţumesc pentru dedicare colegilor din Direcţia de Investiţii. Actorilor de la Teatrul Ion Creangă le doresc mult succes în toate proiectele şi cât mai multe piese cu casa închisă”, a completat Nicuşor Dan.
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.