Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, este nemulţumit de numărul buzoienilor care s-au recenzat la recensământul populaţiei şi locuinţelor şi ameninţă cu amenzi maximale buzoienii care nu s-au autorecenzat sau nu au dorit să îşi ofere datele personale recenzorilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul Buzăului a postat pe pagina sa de Facebook un îndemn pentru cei care nu s-au recenzat, îndemnându-i să o facă  măcar în  ultimul ceas pentru că în caz contrar oraşul va fi decăzut din rang iar asta va aduce implicit pierderi financiare prin alocările făcute de Guvern sau prin valoarea fondurilor europene accesate.

De altfel, Constantin Toma a abordat acest subiect şi în deschiderea unei conferinţe de presă a jurnalistului Adelin Petrişor susţinută cu ocazia conferirii titlului de „Cetăţean de onoare" al municipiului Buzău pe motiv că problema trebuie explicată cu orice ocazie pentru ca buzoienii să se recenzeze în număr cât mai mare.

„Avem un moment greu si fac un apel şi pe această cale. Se face recensământul şi  suntem înregistraţi până acum doar 83 de mii de buzoieni. La Evidenta Populaţiei suntem 130 de mii. S-a mai prelungit cu o săptămână recensământul. Dacă nu trecem de 100 de mii  de oameni, din oraş de rangul 2 ajungem oraş de rangul 3 şi se pierd o groază de bani în timp, pentru că această Uniune Europeană a fost construită si banii vin în funcţie de populaţie. Se vor pierde şi posturi de profesori, de medici. Am făcut un apel si pe pagina mea de Facebook să fim uniţi pentru că vom pierde cu toţii. Nu atât noi cât copiii, nepoţii noştri şi să facem cât mai multă publicitate ca lumea să se recenzeze. Să bineînţeles că trebuie să o fac şi pe răul. Amenda pentru nerecenzare este între 1.000-3.000 de lei şi am solicitat Poliţiei Locale să se dea amenda maximă pentru că, din păcate, avem multe cazuri de nerecenzare la intelectuali care ar trebui să fie formatori de opinie şi ei spun ”Domnule, eu nu îmi dau CNP-ul” deşi ăla se criptează şi nu poate nimeni interveni cu nimic", a spus primarul Constantin Toma.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.