Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, a declarat, miercuri, că va face o nouă plângere penală la adresa conducerii Companiei de Apă, unde recent Corpul de control al premierului a făcut mai multe verificări, pentru că susţine că a împiedicat reprezentantul municipiului să voteze în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) societăţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Adunarea Generală a Acţionarilor Companiei de Apă Buzău a fost convocată iniţial marţi seară, însă şedinţa a fost mutată miercuri dimineaţă după ce la o verificare a documentelor s-a constatat că reprezentantul municipiului Buzău, care primise mandat special din partea Consiliului Local Municipal, nu are procură decât pentru punctele cu care doreşte să suplimenteze ordinea de zi, nu şi pentru cele propuse de Consiliul de Administraţie.

Miercuri dimineaţă, reprezentantul municipiului Buzău în AGA Companiei de Apă a venit însoţit de primarul Constantin Toma care l-a acuzat pe preşedintele Consiliului de Administraţie, inginerul Dumitru Cristea, de abuz şi a declarat că îi va face plângere penală.

”Aţi asistat pe viu la ceea ce înseamnă o Adunare Generală a Acţionarilor la Compania de Apă Buzău în care acţionarii nu au niciun drept şi nu pot reprezenta interesele buzoienilor care i-au mandatat aici. Este un lucru foarte grav, voi apăra în continuare buzoienii de cel mai mare preţ la apă, de cel mai mare preţ la apă meteorică şi de cea mai murdară apă. Voi face din nou o plângere penală deoarece aţi asistat la un abuz incredibil din partea preşedintelui CA care este butonat de domnul Tescaru (n.r. - Ionel Tescaru, directorul Companiei de Apă Buzău) plătind sume ameţitoare unor avocaţi. Rog mai departe organele statului să îşi facă datoria. Mai mult nu pot face ca primar.  Deşi s-a votat ca şedinţa de astăzi să nu se ţină, am ales să rămânem în sală ca să vedeţi cum se face o ilegalitate”, a declarat primarul Constantin Toma, la finalul şedinţei Adunării Generale a Acţionarilor Companiei de Apă Buzău.

Premierul Sorin Grindeanu declara în 4 martie, la finalul unei întâlniri pe care a avut-o cu primarul Constantin Toma, în timpul unei vizite la Buzău, că va trimite Corpul de control la Compania de Apă, în condiţiile în care edilul este în conflict cu conducerea societăţii încă de la preluarea mandatului, în 2016. Corpul de control al premierului s-a aflat la Buzău săptămâna trecută şi a verificat mai multe documente la sediul Primăriei Buzău, al Companiei de Apă şi al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară ”Buzău 2008”.

La jumătatea lunii februarie, preşedintele PSD Buzău, deputatul Marcel Ciolacu, solicita o anchetă a Corpului de control al premierului la Compania de Apă Buzău după scandalul din şedinţa Adunării Generale a Acţionarilor companiei, când reprezentanţii municipiului Buzău nu au reuşit dizolvarea Consiliului de Administraţie şi modificarea actului constitutiv al societăţii.

La începutul aceleiaşi luni, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, declara că va depune mai multe sesizări penale împotriva directorului Companiei de Apă Buzău, dar şi a reprezentanţilor acţionarilor, cerând public demisia preşedintelui Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu, din funcţia de preşedinte al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară "Buzău 2008”, din cea de preşedinte al Consiliului Judeţean şi din cea de preşedinte executive al PSD Buzău.

Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, a solicitat încă din prima şedinţă a Consiliului Local Municipal din luna iulie a anului 2016 un audit la Compania de Apă SA Buzău, în care Primăria deţine peste 75% din acţiuni, dar şi schimbarea conducerii în frunte cu managerul Ionel Tescaru şi a actului constitutiv al societăţii. Schimbările solicitate de primarul municipiului Buzău nu s-au putut realiza, Compania de Apă formulând pe numele primarului buzoian două plângeri penale la DNA pentru abuz în serviciu şi contestând în instanţă hotărârile de Consiliu Local Municipal adoptate de aleşi.

Compania de Apă Buzău prestează servicii de apă şi canal atât în municipiul Buzău, cât şi în alte oraşe şi comune din judeţ, iar toate aceste localităţi fac parte din Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară "Buzău 2008”, deciziile privind activitatea companiei luându-se în cadrul acesteia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.