Primarul din Bacău, Lucian Viziteu, anunţă că s-a finalizat umplerea rezervei de apă a oraşului, iar aceasta ar trebui să fie funcţională în curând, după ce se fac analizele necesare. Locuitorii din oraş încă nu au apă potabilă, sute de mii de litri de apă fiind cumpăraţi de municipalitate pentru a fi distribuiţi populaţiei. S-a împărţit apă persoanelor carantinate, celor nedeplasabile, dar şi unităţilor de învăţământ. Consiliul Local se reuneşte, luni, în şedinţă extraordinară, conducerea Companiei de Apă urmând a da explicaţii de ce nu s-a remediat încă defecţiunea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul Lucian Viziteu prezintă, duminică, ultimele date cu privire la situaţia apărută în urma avariei de la Dărmăneşti. 

”Abia din 01 februarie, realizând ce se întâmplă, managementul CRAB a permis în sfârşit umplerea conductelor Rezervei de apă. Ieri, umplerea s-a finalizat, urmează spălarea conductei conform normelor tehnice şi apoi recoltarea de probe biologice. Dacă CRAB nu mai pune beţe în roate Rezervei de apă aceasta ar trebui să fie complet funcţională în curând (o parte din conductele rezervei de apă sunt în exploatare de peste 2 luni şi au deservit continuu cartiere întregi chiar şi în timpul avariei cum au fost Gherăieşti, Şerbăneşti sau Izvoare)” a transmis, duinică, primarul din Bacău.  

Acesta anunţă că a convocat şedinţa extraordinară de Consiliul Local.  

”La finalul acesteia am invitat conducerea tehnică şi managerială CRAB pentru a ne oferi explicaţii despre avaria produsă în ultimele zile, despre problemele recurente la sistemul de distribuţie din cartierul Şerbăneşti, despre rezerva de apă şi despre eşecurile repetate ale CRAB de a folosi fondurile europene pentru modernizarea conductelor din Bacău”, a mai transmis primarul.  

Acesta anunţă că Primăria a cumpărat peste 310.000 de litri de apă potabilă care au fost distribuiţi cetăţenilor municipiului Bacău prin cele 11 locaţii cu zeci de maşini si lucrători. 

”Au fost amenajate 100 de rezervoare pentru apă menajeră de 1m3 în 90 de locaţii din oraş. Serviciul Municipal pentru Utilităţi Publice a lucrat continuu cu 2 cisterne de 7 mc, 2 cisterne de 3 mc, o cisternă de 5 mc, un tractor cu cisternă de 8mc, şi un utilaj de 30 mc contractat alaturi de 2 utilaje ISUJ pentru a menţine pline aceste puncte de alimentare”, a mai transmis primarul.  

Potrivit acestuia, peste 700 de persoane carantinate, care au solicitat sprijin, au primit apă potabilă direct la domiciliu de la lucrătorii din Poliţia Locală.  

De asemenea, peste 250 băcăuani cu dizabilităţi sau imobilizaţi au primit apă potabilă prin intermediul echipelor Direcţiei de Asistenţă Socială a municipiului Bacău. 

Unităţile de învăţământ din municipiul Bacău au fost alimentate în mod continuu cu apă menajeră şi apă potabilă astfel încât nici un elev să nu aibă de suferit. 

Avaria din Bacău a survenit la începutul săptămânii, iar termenul niţial de remediere a fost joi. INtervalul a fost amânat pentru sâmbătă, însă situaţia tot nu s-a remediat.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.