Primăria Târgu Mureş anunţă, miercuri după-amiază, că cele peste 2.500 de tone de deşeuri menajere adunate pe străzile din oraş în ultimele două săptămâni vor fi ridicate, după ce municipalitatea a cerut Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Ecolect Mureş să încheie contracte pe perioadă determinată pentru serviciul de salubritate. Oraşul şi alte 18 localităţi din judeţ au rămas, începând cu 4 aprilie, fără operator care să asigure serviciile de salubritate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”De astăzi începe colectarea deşeurilor menajere de pe domeniul public! În urma procedurilor iniţiate de primarul Soós Zoltan în cursul zilei de marţi 18aprilie, ADI Ecolect a dat ordinul de colectare a celor peste 2.500 de tone de deşeuri menajere restante aflate pe domeniul public al municipiului. ADI Ecolect a fost mandatată să încheie contracte de servicii de salubritate, ca o măsură temporară, în baza art.14, alin.2 din Legea nr.101/2006 republicată, până la atribuirea unui nou operator pe zona 2”, a anunţat Primăria Târgu Mureş.
 
Autorităţile locale au convocat, marţi, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, în condiţiile în care mii de tone de deşeuri s-au adunat pe străzile oraşului, iar municipalitatea nu poate încheia un contract pentru salubrizare, acesta fiind apanajul ADI Ecolect. Conform estimărilor prezentate miercuri după amiază, vor fi ridicate aproximativ 2500 de tone de gunoi.
 
Oraşul reşedinţă de judeţ şi alte 18  localităţi din jurul acestuia au rămas fără operator de salubritate de la începutul acestei luni, după ce compania Brantner Veres S.A., căreia i s-a reziliat contractul, a refuzat să mai presteze acest serviciu mai mult de 90 de zile de la reziliere, cât era termenul legal prevăzut în contract.
 
Astfel, începând cu 4 aprilie, gunoiul din oraş şi alte 18 localităţi nu mai este ridicat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.