Primarul Sibiului Astrid Fodor a anunţat că Ministerul Mediului a anunţat că primăria a obţinut finanţare, prin PNRR, de 4,55 milioane lei pentru a dezvolta infrastructura în domeniul colectării selective a deşeurilor, prin amenajarea primului centru de aport voluntar al deşeurilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Am fost anunţaţi de Ministerul Mediului că proiectul depus de Primăria Sibiu în cadrul PNRR – Componenta 3 pentru amenajarea primului centru de aport voluntar a deşeurilor a fost aprobat pentru finanţare. Astfel, am obţinut 4,55 milioane de lei pentru a dezvolta infrastructura în domeniul colectării selective a deşeurilor. Contractul de finanţare se va semna în termen de 10 zile lucrătoare, conform înştiinţării primite”, a afirmat Astrid Fodor, potrivit unui comunicat de presă al Primăriei municipiului Sibiu.
 
Acest centru va fi amenajat pe un teren de 4.000 mp în Viile Sibiului, scopul fiind acela de a suplimenta opţiunile oferite cetăţenilor pentru colectarea selectivă a deşeurilor.
 
„Astfel, cetăţenii conştiincioşi, care colectează selectiv corect din responsabilitate, dar şi pentru a-şi reduce costurile cu taxa de salubrizare prin diminuarea cantităţilor de rezidual, vor putea aduce la acest centru oricând, în afara campaniilor de colectare, următoarele tipuri de deşeuri care nu pot fi colectate în pubele individuale de la locuinţe: 
 
- reciclabilele şi biodeşeurile
 
- deşeurile voluminoase, cele textile, din lemn, inclusiv mobilier  
 
- deşeurile periculoase
 
- deşeurile din construcţii
 
- echipamentele electrice şi electronice
 
- anvelopele şi bateriile uzate”, mai indică sursa citată.
 
Transportul deşeurilor la centru va fi efectuat de cetăţean în regie proprie, iar pentru predarea lor în acest centru nu se va percepe taxă, mai indică sursa citată.
 
Aceasta este o opţiune mai economică decât preluarea de acasă, de către operator, a deşeurilor, un serviciu pentru care se percepe o taxă.
 
Următorul pas pentru implementarea acestui proiect este finalizarea studiului de fezabilitate, elaborarea proiectului tehnic şi demararea procedurii de achiziţie pentru amenajarea propriu-zisă şi dotarea centrului. 
 
Primăria Sibiu reaminteşte că a depus alte două proiecte în cadrul PNRR în domeniul gestionării deşeurilor:
 
- Crearea a 110 insule ecologice digitale pentru colectarea selectivă a deşeurilor, fiecare dotată cu 5 tipuri de containere pentru cele 5 fracţii de deşeuri, o investiţie estimată la 12,5 milioane lei
 
- Construirea unui centru integrat de colectare separată a deşeurilor prin aport voluntar, mai mare şi mai complex decât cel pentru care tocmai s-a aprobat finanţarea – valoarea estimată a proiectului este de 32,66 milioane lei. 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.