Primăria sectorului 5 anunţă că va acorda un ajutor de 3.000 de lei pe membru de familie pentru locatarii blocului din Capitală afectat de incendiu în noaptea de sâmbătă spre duminică, obiecte de primă necesitate, uniforme şi rechizite. De asemenea, precizează că aspectele juridice ale situaţiei locative a oamenilor, care reclamă că nu au axcte de proprietate pentru apartamente, fac obiectul unui dosar penal. La acestă oră, locatarii au putut reveni în locuinţe pentru a-şi lua diferite obiecte, urmând să fie cazaţi în incinta căminului Liceului „Dumitru Moţoc”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Faţă de situaţia locuitorilor din blocul de pe strada Iordache Năstase nr. 14, imobil distrus de un incendiu violent în dimineaţa zilei de 8 septembrie a.c., Primarul Daniel Florea a convocat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Sectorului 5 şi a decis adoptarea de îndată a următoarelor măsuri: relocarea imediată a tuturor persoanelor afectate şi cazarea acestora în incinta căminului Liceului „Dumitru Moţoc”, aflat în administrarea Autorităţii Locale Sector 5; asigurarea a trei mese/zi, la cantina Colegiului „Viilor”, aflat în administrarea Autorităţii Locale Sector 5;  asigurarea, de către S.A. Economat S.R.L, societate deţinută de Autoritatea Locală Sector 5, a produselor alimentare şi de igienă de strictă necesitate", anunţă Primăria.
 
Alte măsuri sunt: asigurarea de urgenţă de către Autoritatea Locală Sector 5 a hainelor, produselor de încălţăminte şi a altor obiecte de strictă necesitate pentru toate persoanele afectate;  punerea la dispoziţie de către Autoritatea Locală Sector 5 a uniformelor şcolare şi a rechizitelor pentru toţi copiii din familiile afectate, pentru ca activitatea şcolară a acestora să nu fie afectată.

De asemenea, persoanele afectate de incendiu vor primi ajutor de urgenţă de la Bugetul Local al Sectorului 5 în cuantum de 3.000 de lei/membru de familie.
 
Familiiile afectate vor beneficia de ajutoare la plata chiriei pentru o perioadă de până la 3 ani, asigurarea pazei bunurilor prin aportul Poliţiei Locale Sector 5.
 
"Clarificarea aspectelor juridice privind situaţia locativă face obiectul unui dosar penal, iar Administraţia Locală a Sectorului 5 a făcut şi face toate demersurile, în limita competenţelor ce îi revin, pentru tragerea la răspundere a celor vinovaţi", precizează Primăria.
 
În prezent, este permis accesul locatarilor în bloc, in prezenţa poliţiştilor şi pompierilor, în vederea evaluarii pagubelor.
O echipă de la  inspectoratul de Stat in Constructii se află la faţa locului pentru determinarea gradului de stabilitate a blocului.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.