Primăria Sectorului 6 anunţă că taxa anuală pentru locul de parcare de reşedinţă se modifică şi în sector, ca de altfel în toată Capitala, potrivit prevederilor Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 105/2021. Astfel, începând cu 1 ianuarie 2022, cei care au domiciuliul în Zona A vor plăti 600 de lei/an, în loc de 84 de lei/an, cât este taxa în prezent, în Zona B tariful va fi de 500 de lei/an, în loc de 66 lei/an, în Zona C preţul va creşte de la 55 de lei/an la 400 de lei/an, iar în Zona D de la 37 de lei/an la 300 de lei/an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Hotărârea 105 a CGMB se referă la  stabilirea nivelurilor impozitelor şi taxelor locale in municipiul Bucureşti, începând cu anul 2022.

Potrivit Primăriei Sectorului 6, plata taxei pentru locul de parcare se poate face în două tranşe egale, până la data de 31 martie 2022, respectiv, 30 septembrie 2022, prin mai multe mijloace electronice:

 • aplicaţia Taxe Locale 6 disponibilă în Google Play (pentru persoane fizice);
 • aplicaţia eSector6 disponibilă în Google Play/App Store (pentru persoane fizice);
 • platforma www.ghiseul.ro (pentru persoane fizice);
 • prin intermediul celor peste 5.000 de staţii de plată SelfPay, prezente la nivel naţional în cele mai importante reţele de retail şi în magazinele de proximitate (pentru persoane fizice);
 • serviciile de Internet Banking;
 • reţeaua de distribuţie carburant OMV-PETROM – platforma Westaco (pentru persoane fizice).

Administraţia Comercială Sector 6, prin Serviciul Parcări, are în administrare, în prezent, 43.549 de locuri în parcările de reşedinţă.

Primăria Sectorului 6 anunţă şi planurile pentru creşterea numărului de locuri de parcare. Astfel, Primăria şi-a propus să crească numărul spaţiilor de parcare, astfel că are în plan mai multe soluţii. Unele dintre ele au fost deja puse în practică. Mai exact, este vorba despre:

 • Dezvoltarea proiectelor-pilot de reglementare a sensurilor unice pe aleile secundare, fluidizarea traficului şi crearea de noi locuri de parcare în subsidiar;
 • Continuarea amenajărilor de noi spaţii de parcare şi maximizarea spaţiului de parcare, spre exemplu: 140 de noi locuri de parcare de reşedinţă în zona străzii Ghirlandei, prin amenajare şi extindere;
 • Amenajarea de platforme suspendate de parcare. Este în fază de proiect o parcare supraetajată în zona Lujerului, ce are ca scop preluarea întregului surplus de autoturisme într-o zonă cu o densitate mare a imobilelor, atât din perioada anterioară anului 1989, cât şi blocuri nou-construite;
 • Amplasarea de parcări tip smartparking în mai multe zone din sector;
 • Stabilirea unei strategii de parcare la nivel de sector, în completarea celei a PMB.

(Ştire modificată, cu precizări privind Hotărârea CGMB)


 

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.