Consiliul General al Municipiului Bucureşti dezbate, în şedinţa de luni, zece proiecte de hotărâri care vizează reducerea infecţiilor nosocomiale în spitalele aflate în subordinea municipalităţii. Primăria vrea să depună cereri de finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă pentru astfel de proiecte, iar consilierii trebuie să aprobe contribuţii proprii din partea Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Primăria Capitalei vrea să depună, prin ASSMB, zece proiecte în cadrul PNRR, Pilonul V: Sănătate şi rezilienţă instituţională, COMPONENTA: 12 - Sănătate, INVESTIŢIA: 2. Dezvoltarea infrastructurii spitaliceşti publice, Investiţia specifica: I2. 4. Echipamente şi materiale destinate reducerii riscului de infecţii nosocomiale. 
Investiţiile vizează organizarea de saloane cu un singur pat şi cu grup sanitar propriu, în vederea realizării izolării microbiologice, reabilitarea şi modernizarea blocurilor operatorii şi a altor spaţii în care are loc actul medical, în funcţie de specificul unităţii sanitare, controlul microbiologic al aerului din blocurile operatorii şi din unităţile de terapie intensivă prin montarea de instalaţii specifice de aer conditionat/flux laminar/sisteme de ventilaţie destinate, instalaţii de dezinfectare a echipamentelor de protecţie, echipamente de decontaminare a aerului şi a suprafeţelor, echipamente de dezinfecţie prin tehnica UV sau alte tehnici moderne. Proiectele prevăd de asemenea dezvoltarea laboratoarelor de analize de microbiologie specializate, achiziţionarea de echipamente destinate reducerii infecţiilor nosocomiale prin decontaminarea aerului, dezinfecţie suprafeţelor, sterilizarea echipamentelor şi a instrumentarului şi folosirea de sisteme şi echipamente de control al încărcăturii microbiologice. 
Proiectul care vizează reducerea riscului de infecţii nosocomiale  în Spitalul Clinic de Boli Infecţioase si Tropicale Dr. Victor Babeş are valoarea totală de 37.327.801,88 lei, din care valoarea contribuţiei proprii reprezentând cheltuielile neeligibile ale proiectului şi pe care consilierii generali sunt chemaţi să o aprobe este de 7. 647. 602, 04 lei.
Proiecte similare au fost elaborate pentru Spitalul Clinic Dr. Ion Cantacuzino (valoare proiect de 6.168.019, 91 lei din care contribuţia proprie a ASSMB de 687. 291,00 lei, reprezentând cheltuielile neeligibile), Spitalul Clinic Colentina (valoare proiect 37.327. 801,88 lei din care contribuţia proprie 7. 647. 602, 04 lei),  Spitalul Clinic Colţea (valoare proiect de 38.486.275,88 lei, din care 8.806.076, 04 lei cheltuielile neeligibile), Spitalul Clinic Filantropia (valoare proiect de 37.327.801, 88 lei, din care cheltuielile neeligibile în valoare de 7. 647. 602, 04 lei), Spitalul Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu(valoare proiect de 11.205.492,88 lei, din care cheltuieli neeligibile de 687. 291, 00 lei), Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Prof. Dr. Panait Sârbu (valoare proiect de 5.134.206,33 lei din care contribuţie proprie 687.291 lei), Spitalul Clinic Sf. Maria (valoare proiect 23.337.092, 88 lei, din care cheltuielile neeligibile în valoare de 687.291,00 lei), Spitalul Clinic Prof. Dr. Theodor Burghele (valoare proiect de 10.255.453, 04 lei, sumă eligibilă în integralitate) şi Spitalul Clinic de Nefrologie Dr. Carol Davila (valoare proiect 12.781.392, 03 lei, din care 177.034 lei ar reprezenta contribuţia de la bugetul ASSMB). 
Tot în şedinţa de luni, consilierii generali ai Capitalei dezbat 11 proiecte de hotărâri prin care sunt chemaţi să aprobe contribuţii financiare suportate de Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti pentru dezvoltarea infrastructurii medicale pentru mai multe spitale pentru care municipalitatea intenţionează să depună proiecte prin PNRR. 
Astfel, administraţia locală intenţionează să depună proiecte pentru a obţine, în cadrul Planului National de Redresare şi Rezilienţă - Componenta C12 - Sănătate - Investiţia I1. Dezvoltarea infrastructurii prespitaliceşti - Investiţia Specifica I1. 3 "Unităţi de asistenţă medicală ambulatorie", apelul de proiecte MS-0013, fonduri pentru dezvoltarea ambulatoriilor la Spitalul Clinic de boli infecţioase şi tropicale Dr. Victor Babeş, Spitalul Clinic Dr. Ion Cantacuzino, Spitalul Clinic Colentina, Spitalul Clinic Colţea, Spitalul Clinic Filantropia, Spitalul Clinic de copii Victor Gomoiu, Spitalul Nicolae Malaxa, Spitalul de psihiatrie Prof. dr. Alexandru Obregia şi Spitalul Clinic Sfânta Maria. Ate proiecte vizează creşterea capacităţii de investigaţii paraclinice în regim ambulatoriu la Spitalul Theodor Burghele şu modernizarea şin extinderea ambulatoriului Spitalului de ortopedie Foişor.
De asemenea, pe ordinea de zi a şedinţei de luni a CGMB se află şi proiecte privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi unor studii de fezabilitate care au în vedere amenajarea de staţii de epurare pentru 14 spitale din Bucureşti.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.