Primăria Capitalei va lansa, prin Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic, un concurs de soluţii pentru realizarea unei statui a lui Nelson Mandela, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat joi în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB). Propunerea a fost înaintată de primarul Capitalei, Gabriela Firea, la solicitarea Administraţiei Monumentelor şi Patrimoniului Turistic, care argumentează că în acest fel este accentuată "multilateralitatea cooperării” dintre România şi Africa de Sud.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul de hotărâre, intrat suplimentar pe ordinea de zi, a fost aprobat cu 32 "pentru", 13 abţineri şi trei "împotrivă".

Propunerea este înaintată de primarul Capitalei, Gabriela Firea, la solicitarea Administraţiei Monumentelor şi Patrimoniului Turistic, care argumentează ideea prin faptul că în acest fel este accentuată "multilateralitatea cooperării” dintre România şi Africa de Sud.

"În anul 2018, Africa de Sud comemorează, în luna iulie, centenarul naşterii lui Nelson Mandela, prilej cu care Municipiul Bucureşti îşi propune să organizeze un concurs de soluţii de lucrări de artă monumentală şi de urbanism prin care să se personalizeze figura revoluţională a lui Nelson Mandela, ca un argument pentru multilateralitatea cooperării dintre cele două state”, se arată în expunere de motive.

Astfel, va fi lansat un concurs de soluţii pentru alegerea celei mai reprezentative lucrări de artă contemporană, statuie sau ansamblu monumental, care va fi apoi amplasată într-o piaţă sau într-un parc din Bucureşti.

Nelson Mandela a fost un om politic sud-african, preşedinte al Africii de Sud în perioada 1994-1999, primul preşedine al acestui stat ales prin vot universal şi cu participare multirasială. El a luptat pentru combaterea rasismului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.