Primăria Capitalei va solicita Guvernului emiterea unei hotărâri prin care să transmită în subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) Blocul Rosenthal, pentru administrarea sa în totalitate, conform unui proiect de hotărâre aprobat miercuri, în unanimitate, în şedinţa CGMB.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parterul imobilului de pe Calea Victoriei nr. 22-24, respectiv Blocul Rosenthal, se află în prezent în administrarea Regiei Autonome „Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat” (RA-APPS).

Iniţiatorii proiectului spun că întreaga clădire va fi folosită pentru „dezvoltarea unor proiecte de interes local”.

„Se solicită Guvernului României emiterea unei hotărâri privind trecerea unui imobil, având datele de indentificare prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre, din domeniul public al statului şi din administrarea Regiei Autonome Adminsitraţia Patrimoniului Protocolului de Stat în domeniul public al municipiului Bucureşti şi în administrarea Consiliului General al Municipiului Bucureşti, precum şi declararea acestuia din bun de itneres public naţional în bun de interes public local, în vederea realizării unor proiecte de către municipiului Bucureşti”, se arată în primul articol al proiectului de hotărâre aprobat miercuri de consilierii generali.

Potrivit acestuia, Blocul Rosenthal are o suprafaţă de 7.691 de metri pătraţi şi teren în suprafaţă de 897,93 de metri pătraţi şi a fost transmis în domeniul public al municipiului şi administrarea CGMB printr-o hotărâre de guvern în 2005, cu excepţia a 179 de metri pătraţi de la parter, care sunt în administrarea RA-APPS.

Blocul Rosenthal a fost construit în 1939 şi este cuprins în lista monumentelor istorice. Clădirea a fost vandalizată, pereţii sunt fisuraţi şi în pericol de prăbuşire, iar geamurile sunt sparte, fiind încadrată în clasa a II-a de risc seismic.

La începutul lunii aprilie, Blocul Rosenthal a fost una dintre clădirile istorice din centrul Capitalei care au fost vopsite în roz, galben, alb sau gri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.