Primăria Capitalei va amenaja un spaţiu verde de 1,5 hectare în zona Eroilor pentru marcarea Centenarului, care să poarte denumirea de Parcul Centenar, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat, miercuri, în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu 37 de voturi „pentru”, 10 voturi „împotrivă” şi trei abţineri.

„Pentru că nu ne dorim să fie doar o serie de evenimente culturale, ne dorim să venim cu ceva în plus, şi anume un parc din Capitală să poarte această denumire, Parcul Centenar. Este vorba despre o reconfigurare peisagistică şi dotare cu mobilier urban a unui spaţiu verde deja existent de 1,5 hectare aflat între strada doctor Gheorghe Marinescu, strada Dumitru Blgdasar şi strada Nicolae Paulescu”, a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Primarul a prezentat săptămâna trecută proiectele culturale deja asumate de Direcţia de Cultură a Primăriei Capitalei şi de Comisia condusă de academicianul Răzvan Theodorescu pentru a marca Centenarul Marii Uniri. Astfel, o şcoală din Bucureşti îşi va schimba titulatura şi va purta numele unui personaj istoric emblematic, a spus Firea, fără a da mai multe detalii.

Pe parcursul întregului an vor fi realizate şi dezvelite patru monumente de for public, care se află în lucru - Henri M. Berthlot, regele Ferdinand I, I.C. Brătianu şi regina Maria. Vor fi deschise zeci de expoziţii tematice, vor avea loc lansări de filme documentare, spectacole de teatru, albume şi cărţi despre Marea Unire şi personalităţile care au marcat acest eveniment, spectacole folclorice.

În plus, Centenarul va fi marcat şi de emisiuni filatelice speciale. Firea a mai anunţat că au fost încheiate parteneriate cu primării ale unor oraşe-simbol din ţară, „pentru a realiza împreună evenimente, vizite la muzee, la teatre şi la toate celelalte proiecte”. Muzeul Municipiului Bucureşti va amenaja spaţiile din holul Primăriei, clădire care va fi vizitată şi cu ocazia acestor evenimente, cu opere din pinacotecă, din patrimoniul MMB şi comandate artiştilor contemporani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.