Primăria Capitalei şi Asociaţia Parcul Natural Văcăreşti vor încheia un protocol de colaborare pentru administrarea comună a Ariei Naturale Văcăreşti, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat, miercuri, în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul a fost aprobat cu 42 de voturi "pentru”, niciun vot împotrivă şi nicio abţinere.

Potrivit proiectului de hotărâre, protocolul de colaborare va fi încheiat pe o perioadă de cinci ani şi va avea ca obiectiv stabilirea principiilor generale de cooperare în vederea administrării în comun a Parcului Natural Văcăreşti.

Structura de administrare va fi stabilită ulterior, de comun acord.

Parcul Natural Văcăreşti este arie protejată din mai 2016.

Parcul Natural Văcăreşti este primul parc natural urban din România, are 184 de hectare, se află la 4 km de centrul Bucureştiului, de care 10% din populaţia oraşului beneficiază direct de existenţa lui. În ultimii 25 de ani, natura a cucerit foarte discret spaţiul dintre blocuri.

Naşterea parcului este ”datată” în mai 2012, când revista National Geographic a publicat un articol care se intitula ”Delta dintre blocuri”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.