Primăria Capitalei anunţă, miercuri, că străpungerea pe sensul Niţu Vasile - Calea Văcăreşti a Pasajului Piaţa Sudului a fost finalizată urmând ca, până la finalul lunii să fie finalizat şi celălalt sens de circulaţie, lucrările fiind realizate, în acest moment, în proporţie de 76 la sută.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oficialii municipalităţii arată că mai trebuie realizate lucrări pentru devierea reţelei de fibră optică Netcity, reîntregirea reţelei RATB, semaforizarea, iluminatul public în zonă, pasajele pietonale, sistemele de canalizare în interiorul tunelului, carosabilul şi finisajelele.

"Primăria Municipiului Bucureşti continuă execuţia lucrărilor la Pasajul Piaţa Sudului într-un ritm susţinut, stadiul întregului proiect fiind de 76 la sută. În momentul de faţă, lucrările la pasajul rutier şi la pasajele pietonale sunt realizate în proporţie de aproximativ 60 la sută”, arată Primăria Municipiului Bucureşti.

Înainte de alegerile locale, Primăria Capitalei, condusă atunci de primarul interimar Răzvan Sava susţinea că lucrările sunt realizate în proporţie de 80 la sută.

Pasajul subteran de la Piaţa Sudului ar trebui să fluidizeze circulaţia într-una dintre cele mai aglomerate intersecţii din Capitală pentru că va face o legătură directă între Calea Văcăreşti şi Strada Niţu Vasile.

Lucrarea subterană va avea o lungime de 85 de metri şi înălţimea de cinci metri. În plus, vor fi construite pasaje pietonale care vor face legătura cu staţia de metrou, iar trecerile de pietoni de la suprafaţă vor fi desfiinţate.

Investiţia este de 28,3 milioane de euro, din care finanţarea europeană este de 18,9 milioane de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.