Primăria Capitalei va transmite o solicitare Guvernului pentru a trece Clubul Copiilor Sector 1 – baza sportivă Cireşarii din administrarea Ministerului Educaţiei, în administrarea Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), pentru a o reabilita. Până acum, Executivul a respins de mai multe ori solicitările municipalităţii, dar şi ale Primăriei Sectorului 1, de mutare a bazei sportive la una dintre aceste primării, imobilul situat în Sectorul 1 fiind în continuare într-o stare de degradare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul de hotărâre, intrat suplimentar pe ordinea de zi, a fost aprobat cu 39 de voturi „pentru”, două abţineri şi nouă voturi „împotrivă”. Consilierii generali USR au votat împotriva proiectului.

Consilierul general USR Alexandru Gâdiuţă a făcut o interpelare, citind o solicitare a consilierilor USR Sector 1, care spun că baza sportivă ar trebui să intre în administrarea Consiliului Local Sector 1.

„Parcul Cireşarii este administrat din 1972 de MEN, în timp ce Clubul Copiilor, deşi era deschis tuturor, din 2008 a fost împrejmuit cu un gard şi au acces doar cei înscrişi în club. Ne exprimăm dezacordul pentru preluarea de către CGMB a acestei baze şi solicităm darea în administrarea Consiliului Local Sector 1 şi deschiderea lui către toţi cetăţenii”, a spus consilierul general USR Alexandru Gâdiuţă.

Viceprimarul Aurelian Bădulescu l-a numit prost pe consilierul USR: „Cât de prost să fii să îţi dea cineva ceva şi să duci la gură?”. Lui Alexandru Gâdiuţă nu i s-a acordat drept la replică, fiindu-i tăiat microfonul.

Consilierul USR Roxana Wring l-a ironizat pe Bădulescu: „Demagocie pură ce aţi spus dumneavoastră. Proiectul ne-a fost trimis aseară. Ceea ce voiam să spunem este că baza ar trebui să fie dat comunităţii din Sectorul 1. Nu mai reinterpretaţi”, a spus consilierul general USR Roxana Wring.

Baza sportivă Cireşarii a fost amenajată în 1947 şi se află în prezent în administrarea Ministerului Educaţiei. În ultimii ani, baza sportivă s-a degradat foarte mult, iar din 2007, deserveşte doar membrii înscrişi în Clubul Copiilor Sector 1.

„Preluarea bazei sportive la nivelul Bucureştiului şi reabiltiarea şi modernizarea acesteia va da noi oportunităţi, pentru copiii şi tinerii din Bucureşti, de a-şi petrece timpul liber făcând sport şi mişcare în aer liber. Altfel spus, prin preluarea acesteia, autorităţile locale pot contribui la dezvoltarea sportului de masă la nivelul comunităţii locale”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Guvernul a refuzat şi în 2016 solicitarea PMB de a-i da în amdinistrare baza sportivă Cireşarii. Guvernul a respins şi solicitările repetate ale Primăriei Sectorului 1. Primarul Dan Tudorache reclama anul trecut modul în care arată baza sportivă şi faptul că, deşi Ministerul Educaţiei nu face niciun demers pentru a aduce imobilul într-o stare mai bună, nu lasă nici autorităţile locale să se ocupe de el.

"Am solicitat de nenumărate ori să ne predea, nouă, Primăriei Capitalei şi Primăriei de sector, Complexul Cireşarii. Sunt 25.000 de solicitări din partea cetăţenilor, ei doresc ca acea zonă să fie funcţională. În acest moment, aparţine de Ministerul Educaţiei. Noi am solicitat să ni-l dea ca să-l punem la dispoziţia cetăţenilor din zonă. Acest Guvern chiar sfidează locuitorii Sectorului 1. Cer încă o dată să pună la dispoziţia cetăţenilor Sectorului 1, să-l aducem la o stare normală pentru locuitorii Sectorului 1. Dacă nu sunt în stare să le aducă la o formă normală, să poată fi exploatate, să ni le dea nouă, administraţiilor locale. Complexul Cireşarii era emblema Sectorului 1, acum este o zonă aflată în paragină”, spunea Dan Tudorache anul trecut.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.